Saturday, January 23, 2010

HIQ : Take over???

Rumours yg later confirmed to be fact, Manchester United team have their training kat Doha 2-3 weeks ago. people said due to extreme cold weather kat UK, depa dtg sini for training at our world class aspire sports training center. dengar cite kat dlm aspire tu, training ground dia blh change the climate mcm tempat kita nak bertanding and also blh change the pressure to accomodate change in altitude tempat bertanding... i.e. walaupun kat di hot n sunny doha, u can train as if u are in the freezing cold top of the mountain kat switzerland... dunno lah betul ke tak...

and last week rumours spread katanya Qatari or Qatar government or Qatar backed instutitions akan take over Man United. In Dec, dah ada mentioned kat 'News of the World' (u know the credibility of the news here) yg ada potensi abt the take over... so mungkin kah training kat Doha ari tu, bukan dtg kosong... mmg datang utk discuss2 abt taking over...

hmm.... so since dah ada emirates stadium kat UK... mungkin kah stadium Man U akan nama Qatariah (sempena Qatar Airways in arabic)? :-) or perhaps, kalau ada player nak kena transfer mungkin depa perlu dpt NOC (only org keje doha je tahu ni - a letter yg benarkan u tukar keje by ur sponsorship, kalau tak dpt, kena deport n keje elsewhere for 2 years then br blh balik keje sini)? or perhaps, kena qatarisation dlm man u team, so ada peluang lah player team umm slal main kat Man U... hahaha.. yalla yallla....!!!

ooopsss. apahal lak aku bg ruang pada Man U kat blog aku ni... lantak lah apa nak jadi kat depa... kalah pun tak pe... hehehe....

1 comment:

whitelighter said...

pegh buang duit je nak invest kat man u.. baik qatar invest kat Real Madrid.. kan rizal kan