Wednesday, October 04, 2006

FAQ 2 : Macammana keje???

Entry kali nih penuh ngan gambar ajer... hehehehe.... :)
the heart of the office....
Centre of AJI.... a clearer pic

dua gambar kat bawah nih diambil dr tpt yg sama, first pic... gambar office AJI... 2nd pic.. gambar villa tpt my dept... kalau jalan kaki between the 2, rasanyer 10 minit kot... but panas kena lah ambil driver.... hehehe

rasa nyer by end of the year atau early next year akan pindah ke tempat baru... so tak dok villa nih lagi.... but kat sini....
sebagai perbandingan.... yg kat bawah nih office kat dalam vila tu.. my seat kat dlm bilik tu exactly belakang pintu.. ada 8 og duduk kat dlm bilik tu....
tp kalau i dok kat programme dept kat bangunan baru... this is the working area... jauh lagi best kan... hehehe

So what actually aku buat sampai ada dua office/station nih.... aku buat reporting for budget and costing bg programme dept... so kena lah deal ngan production manager, editor dll org operation dlm nak buat budgeting dan control dia punya expenses supaya tak lebih dr budget... sebelum tak der sapa buat keje nih.. so aku kena lah sediakan template dan reporting format utk standardise kan suma report dr production.. nih termasuk report dr broadcast centre yg lain i.e. london, KL and Washington... bilalah berpeluang nak ke sana plak yer.... :)

fyi, aku sorang je Malaysia kat office nih... kalau tgk komposisi kaum (wah std nyer bahasa) kat my dept... mainly org mid east and south asia and northern africa... but kalau keje kat operation mainly europen esp english... sounds interesting kan.... :)

6 comments:

mt@qatar said...

Is this the studio? cool.. never be there.Do you think AJI allow visitor accompanied by AJI staff to go there? :-))

~ MT@Qatar

zal said...

I dont think so lah blh bawak visitor, unless dpt entry permit which i dont know how to get... In fact, i was once stranded at the guard for 1/2 hour sbb tak dpt entry permit, although i'm an AJI staff..

nia said...

macam mana job prospek kat qatar? or other places kat tanah arab tu? ok ka?

zals said...

Nia
depends on company yg u dapat lah. Company besar better la tak kira la kat ner.

Syafique said...

U work at AJI? Wow...that's so cool. i know someone who works at the Kuala Lumpur HQ....

so coooll.....

working for a major television company is like one my dream job. =)

zal said...

syafique
yer.. i back stage ppl je.. (bukan back stage... worst... back office je)