Thursday, October 26, 2006

Hint 2 : Kasut Jalan...

dua tiga hari lepas nih, tiap2 hari gak rutin lah... ye lah org pon blm ramai masuk office, kurang lah sikit karenah nyer... so mcm nih lah sebenarnyer rutin aku setiap hari.... pergi keje... balik keje... sampai umah masuk internet... sembang ngan family (semua ada kecuali aku... meriah ajer raya kat umah nampaknyer)... then sesapa yg dtg umah aku akan tgk aku melalui webcam... mcm tgk kan dlm akuarium... hehehehe...

alamak... aper2 melalut kan... ok.. nih rutin aku tiap2 pagi n petang....

pg jam 7.30am:

keluar ajer apartment nih lah yg aku nampak (bear in mind... utk sementara waktu aku dok kat umah MT nanti bila aku kat umah aku... aku citer lain plak yer) kat sebelah apt nih sibuk org tgh buat construction bina residential building. bangunan 4 tingkat... so nak g keje aku kena lah lalu kat area construction tu... menuju ke bangunan kelabu tu... kadang2 terik gak rasanyer lalu nih....
umah MT nih kat area ibn Mahmoud... apt aku plak kat area Al sadd... pepagi aku tunggu kat sini.. near sigboard nih.. tp sejak semlm susah skit dpt teksi sbb besar dah ditutup utk diturap... lately byk sgt reconstruction jalan sbb As!a Games....
dlm 10 minit sampai ler aku kat office... sbb sekarang office byk cuti tu sbb cepat ajer.. kalau tak mahu jugak 15 minit kot.. kat depan office aku ada satu roundabout yg sangat bz (ish ayat macam tunggang terbalik plak... tak kisah ler). tambang nak ke office dr ibn mahmoud dlm QR6-7 (teksi meter).. bergantung kepada traffic. tp kalau private taxi aku bayar QR6 ajer.. dah sampai office aku kena berjalan kat parking lot nih... office nih baru buat rule bengong skit.. depa suruh lalu main door, tak leh dah ikut back door... so kena lah aku tempoh parking lot nih. sbb aku sampai awal.. selalunyer masih kosong parking lot nih.
petang pulak jam 4pm:

sini lain plak cara tunggu teksi, kan ke aku cakap ada roundabout bz kat depan office aku.. ptg2 aku kena tunggu teksi kat roundabout... kat tepi r/about br senang dpt teksi.. n mmg gitu caranyer kat sini.. dlm sesak2 tu tetiba teksi nih akan berhenti ajer... pick up org mcm kete putih tu.. aku tunggu kat situ gak ler...
dan aku akan suruh teksi tu menuju ke McD nih yg dekat ngan umah MT... malas aku nak suruh teksi nih masuk ke dlm kawasan ibn Mahmoud.. byk plak songeh depa nanti... so aku akan seberang jalan depan McD nih
dan menuju ke tempa nih.. tiap2 hari (dan malam jugak) aku akan tempuh tpt construction nih... nak menuju ke McD atau nak tunggu teksi atau ke mana2 ajer.. sebaris dgn mcD nih ada burger king, hardees and jalan jauh skit... ada chillis, starbuck, pizza hut.. kiranya dlm 10 minit jln kaki leh sampai semua tpt tu....

dah lepas construction tu.. aku jalan semula ke apt kuning tu... dan blh ler rehat... tiap2 hari aku jln gini.. kasut aku yg baru beli masa dtg sini pon dah cepat haus.. rasa mcm nak beli kasut baru ajer... ala kasut murah2 ajer yg blh sesuai g office dan menempuh tpt2 mcm nih... kalau bukan kat sini area umah aku nanti pon keliling nyer construction area. aku nyer saiz kasut 7-8... so senang ajer cari yg murah2.. preferably color itam ler.. hehehe.... jenama tak kisah janji sesuai g office (tak bising mcm high heel) dan sesuai utk jalan2 berbatu nih.. hehehe

4 comments:

mt@malaysia said...

hmmm..highlight tu tandanya nak suruh beli ke? :-)) gambar2 tu boleh le copy ye... malas nak ambil gambar kat apartment sendiri..

zal said...

hint hint hint.... more hints to come... hehehe

amik le gambar2 apt nih.. takder copyright control :)

Anonymous said...

..eemmm..zal, detailnya your description bout shoe tuh!!..awat, nak suh org belikan ker?.. emmm..musykil, musykil ;-? .put.

zal said...

ish... sbb nak mengelakkan kemusykilan lah description nyer detail gitu... :)