Thursday, October 19, 2006

Sudah sebulan...

kejap ajer dah sebulan rupanya aku kat sini, to be exact.. jam 11.55 19 september lepas... aku dah tiba dah kat KLIA utk fly ke sini... mungkin korang rasa sekejap... tapi bg aku punya lah lama... setiap hari ada ajer benda2 pelik kat sini... ye lah.. kalau tak masakan ada aje benda berlaku... and aku blh citer kat blog nih... macam2 kan.. kisah suka duka kat sini... and mostly sedih ajer bagi aku...

setelah sebulan... aku rasa aku tak der masalah pasal keje cuma aku kena lebih banyak belajar la sebab it's a totally new field for me. aku dah sampai masuk ke studio masa rakaman... ada ambil gambar tp tak blh publish... bahaya... tak pasal aku kena saman.. hehehe

setelah sebulan... aku dah pindah dr apt sementara ke apartment tetap... tp masih belum fully equip... byk brg perlu beli utk menjadikan tpt tu lebih selesa... or at least ada siaran tv n ada internet kan... ooh aku pon dah ada line telephone sini...

setelah sebulan... proses mendapat ID dah separuh jalan dah... insyaAllah ada ler nanti... lepas dah ada ID blhlah aku beli kereta... hehehe.. then leh ler aku gerak sana sini kan... insyaAllah...

dalam sebulan aku merasa puasa ditanah arab... best puasa sini... sambutan dia lebih especially nak mula puasa... sembahyang terawikh pon ok... n merasa jugak aku buka puasa berlebih masa ke Ramadhan Tent...

tp dlm sebulan jugak... aku pernah bersedih sebab kontrak aku tak betul (and sampai sekarang aku tak sign final contract)... aku pernah bersedih sbb tak der duit (gaji aku tak masuk lagi... macam mana aku nak raya nih.... aku ada QR137 ajer sampai habis minggu depan... nasib baik lah ada duit claim excess luggage tu.. but tak tahu sempat tak cek tu dia clear, bank tutup sampai next wednesday)... aku pernah bersedih sbb aku tak tahu apa patut aku buat... aku rasa mcm org bodoh bila kat sini... tak der benda aku blh percaya... aku masih bersedih sebab aku masih tak selesa dok sini... n masih bergantung bantuan pada org... aku pernah bersedih sebab kerinduan org M'sia... and suasana M'sia.. dan aku akan bersedih sbb aku beraya sorang diri... tak perlah.. anggap ajer sebagai cabaran... and kenangan n pengalaman hidup... korang tak rasa apa aku rasa... ada kalanyer aku salah kan diri sendiri.. mcm aku mendera diri ajer... hmmm... sedih...

so di kesempatan ini... memandangkan korang akan bercuti seminggu dah... aku nak mengucapkan....

SELAMAT HARI RAYA
aidilfitri....
dengan ingatan tulus ikhlas...
MAAF ZAHIR DAN BATIN.... :)

5 comments:

Anonymous said...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin..
i'm sure it will be a sad day for you to be there and celebrate Hari Raya alone...
but take is as a challenge and a brand new xperience.
Easier to said than done, kan?
Anyway, take care. ~NINK76

zal said...

nink76,
hehehe... masa i kat M'sia.. ada jugak nasihat org benda yg sama... bila kena kat batang hidun sendiri baru tahu... i think u've experienced dah masa study dulu kan...

anyway, have a barakah Eid... :)

Anonymous said...

Hi zal.. wanna wish you "selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir & batin".. mohon maaf apa yang tersalah dan silap ya!.

..jgn sedih-sedih.. calling-calling kita kat malaysia nanti (I don't know ur numberla!)..

take care and i doakan u happy-happy selalu ;-) .put.

MT@ Malaysia said...

Selamat Hari Raya.. forgot to wish u before I left.. and when I am online in KL, u r not online over there...

Do take care and see u in November!

zal said...

thanks put n MT :)

InsyaAllah I will have my kind of raya celebration here... :)
no worries.

MT u make it November is so far away... hehehe...