Saturday, January 26, 2008

Doha 9th Music Festival...

*tetiba plak lagu nancy ajram mengiringi blog ni.. :-) sebab kimi ngan aku g concert nancy ajram semalam :-)

last week budak office aku bagi tahu ada Doha Music Festival berlangsung dari 24-29 January (check out news here...)

bila aku nampak nama nancy ajram, terus aku telepon kimi, and he delighted n nak tgk nancy... dan kita org beli lah tiket QR100 25hb (smlm) - tiket paling murah.
concert start jam 9pm. being first timer, jam 8.45 kitaorg dah kat sheraton, takde signboard, we've tawaf the whole hotel then baru tahu pintu masuk ke hall pun belum buka, n katanya jam 9 br buka. then we've been told, nancy ajram jam 1.30am/2am br akan mula persembahan. sebabkan kimi lapar, we had dinner at as shaheen restaurant kat roof top hotel. cantik view corniche dr restaurant ni.
so jam 10.50pm baru kitaorg masuk dewan yg gah dengan patung firaun dan pyramid. It's an egyptian theme this year. sementara nak tunggu pukul 2 tu, ada persembahan dari penyanyi Qatar Saad al fahad dan Iraq Majid muhandess. Dua orang ni vokal dia mantap, cuma i think I prefer pop singer. depa ni nyanyi lagu mcm bersyair... tengah2 nyanyi siap orang blh tepuk tangan which aku tak tahu sbb apa... lighting cantik.. music live... sedap arrangement... tp sbb kurang appreciat dan tak tahu apa depa cakap... we take a minute two nap kejap2. (siap kimi kena tegur ngan minah arab sebelah dia suruh balik umah tido... hahaha) tp among the 2 the iraqi lagi best lah, ada element pop skit, and the crowd stand and dance along
then at 1.40am... br lah muncul nancy ajram mengalunkan lagu2 pop dia... according to khizmie.. its worth the waiting... mmg gaya manja lenggok badan nancy terus buat mata terjaga... hehehe... walaupun agak jauh dan stage besar gedabak... tapi best... dia nyanyi lagu popular dia tp kimi tak dapat dengar lagu favourite dia Shakbat Shakabeet... in fact kalau bayar 200 pun dia kata ok... siap ramai bangun menari... tp, yg tak minat kan lagu pop, ramai yg blah... the good thing abt nancy, dia dapat capture attention kids too.. so ramai lah bebudak pun menari2 ikut lagu along side orang2 tua.. :-) and masa nancy jugak lah ada groups yg jerit Nancy! Nancy!!! memang meriah and happening...



sampai lah jam 2.45 baru abis show... satisfied... n balik ngantuk.. terus doozed off... :-)

9 comments:

Pato & Pearl said...

Wahhhh..gi tengok Nancy Ajram ye..III LLLIIIKKKKEEE. I hafal lagu Ah Wa Noss bila time kat Bahrain dulu...

Pearl

zal said...

pato & pearl
wah... u hafal... i cuma tahu rentak je, tak hafal pun :-( she is really a songbird

Deli said...

salam zal...

lama x dgr citer, gi concert rupanye...

so, nancy ajram is arab queen pop now ek?

I hanya tahu Priscilla (betul tak ntah?) yg nyanyi Nouri Sham je....

Dills said...

wahh...wahhh...waaaahhh...habis hati le Abg Kimi tuuu!!!

Tgk juara lagu tak semalam?

عيديد said...

Best ker Nancy Ajman ni? Siti lagi best laa. hehehe

Ard said...

ahla donia! whatever that means kan. hehe mcm aloha jer..so i suppsed it's hello world. betul ke? bestnyer dpt pegi concert nancy!

zal said...

Deli
salam... itu zaman mana tu artis tu??? nancy ajram kira one of the most popular lah... but she's lebanese so negara arab lain tak lah vote dia paling popular... biasa lah arab...

Dills
memang.. although kena keje esok nya sanggup tunggu lepas concert kalau2 dpt bergambar ngan Nancy. alih2 nancy tak keluar... balik tido jam 3am! sanggup!

tgk gak juara lagu... really an upset decision!

aidid
best nancy ni... lagu manja dari siti... and her album sales is so much more than Siti, thats for sure... dah buat concert kat US lagi...

arb
u mean 'El Donia Helwa' (Life is Good) ni lagu utk iklan Coke... yup, another experience lah..

Muqreez said...

Salam...quwais..mia2

Did she sing her latest single Moshtag leik? its in Khalij dielect..sesuai sgt dgn Dhoha...

Majeed mohandes? hows his voice live? dalam lagu not bad thou...

zal said...

muqreez
Quwais, Tamam...

lagu tu rasanya dia tak nyanyi lah...

Majeed Mohandes best!!! terus terjaga dari lena... but dunno lah kalau compare ngan fadhel shaker mana lagi best. malam ni fadhel shaker nyanyi... :-)