Sunday, May 20, 2007

organised and discipline...

dah 8 bulan berlalu...

2 hari sudah... (setelah genap 7 bulan aku apply) aku akhirnya dapat aku punya internet line... hehehe... mmg banyak drama antara aku ngan internet provider ni... among all... aku dah dapat hadiah sbb kesabaran aku tunggu sampai 6 bulan... dan manager dia personally apologise to me... installer spend 2 hours nak rectify problem naper i tak der internet walaupun modem dan installation dah buat... and being keling (no generalising but it's a fact) mula-mula dia salah kan connection, then connection ok... then dia salahkan modem, tukar modem, then dia salahkan my computer, katanya cable port aku dah rosak (ni buat aku angin, siap boleh salah kan computer, padahal kat office aku pakai ok je)... but aku paksa dia solve it and marah2 skit (skit2 jer) and after 2 hours baru dapat siapkan installation, no problem with my computer definitely... alhamdulillah...

since aku datang sini, aku rasa badan aku dah menggemuk... dulu ada gak berjogging kat corniche... tp sekarang ni dengan temperature cecah 43-45 degree (tengah hari lah bukannya petang) nak jogging kat corniche tu dah panas... so semlm aku sign up for gym... hehehe.... means to bazirkan duit... mahal gym kat sini... kalau kat M'sia FF tu cost less than 200 sebulan kat sini, for 6 months 2500!!! tu dah around 417 sebulan kan... tp demi kesihatan (read: loser tak der benda nak buat dah) so aku sign up lah for gym... hehehehehehe...

study aku bagai tak mula apa2... dah risau lah plak... tinggal lagi 6 bulan je... i.e. 24 minggu... tolak 3 minggu beraya... tinggal 21 minggu... ada 18 chapter, kalau seminggu satu chapter.. meaning 3 minggu saja blh utk buat revision overall sebelum exam... cukup-cukup je tu...

therefore, i need to be more organised and discipline from now on... dah tak leh nak main2 dah... kena buat jadual harian... hehehehe... buat kan hidup aku lebih nerd dan boring... hahaha...

7 comments:

Ard said...

gym goer bukan loser ok! :(

zal said...

ard
ikut u lah.. tu lah i register gym ni... we'll see sapa develop faster... :-)

Ezwan said...

wahh..ada internet katanyer..dah flabby ke kawan? dah jadi cik chub qah?haha..

Aina said...

Zal, ni mesti terhasut dek Ard gi masuk gym :)

Why dont u take photo before and after. Zal vs Ard sape develop faster. I'll be the judge :)

zal said...

ezwan
bukan ke aku dah mmg siap gemuk dr dulu... hahahaha...

aina
hahaha... kena tanya ard lah mcm tu...

kelakar seram said...

Romel Romel Romel...jokinglah. Hope you have a good time at the gym.and Romel...wink!

zal said...

kelakar seram
yup... nak kena g selalu gym ni... hehehe.. barulah badan kekar...