Thursday, May 24, 2007

Char Kuew Teow....

kat office sekarang ni ada lah datang swap org dari BC KL, katanya sbb nak prepare KL BC utk pelancaran 24 jam siaran. tp tak de lah org dari admin department mcm aku ni, semua yang datang utk operation department lah. sbb org macam tu lagi penting... tak pasti lah betul ke utk swap for training... atau saja jer org putih ni nak berjalan2... hehehe

so, dalam seminggu dua ni ada 3 orang, 2 melayu (satu s'porean, satu m'sian) dan sorang pinoy. depa semua based kat kl... aku lunch n sembang2 lah ngan depa... and semua complaint dengan ketandusan d0ha ni... bukan setakat ketandusan tanah gurun gersang... tapi ketandusan tempat nak melepak... ketandusan shopping complex... ketandusan cafe... ketandusan kedai mamak 24 jam... ketandusan tempat hiburan... bukan nyer tak der... tp kurang sangat...

contohnya kat kl tu, ada berapa banyak boling alley, hampir semua shopping complex ada... kat sini ada 2 tpt je ada boling alley, dekat city center (2 lane saja rasanya!!!) dan Qatar Boling Center... yg tu lah cantik skit... satu frame QR8! cinema ada.. tp QR30!!! macam masuk kat gold class kat KL... tpt clubbing... ada lah kat hotel2... tp cover charge paling murah rasanya QR50 (unless bawak awek, baru leh masuk free ke awek je masuk free) (ooh bab-bab clubbing ni aku tak kisah lah tak de, kalau ada pun bukan nya aku pergi... hehehe, ni bukan nak cover line.. mmg aku malas pergi).

sedang-sedang depa citer tu... dan dalam banyak-banyak topik yg disembangkan selalu nya berkisar pasal ketandusan kedai makan yg best... specifically malaysian food... tetiba ada lah org kata... la sini tak der kedai mamak... nak makan roti canai takder... pagi-pagi takder nasi lemak bungkus... dan tak leh pekena teh tarik pagi petang siang malam... utk lunch takder nasi bungkus murah-murah... dan dalam kenang2 tu teringat betapa rindu nya aku nak makan char kuew teow breakfast pepagi kat subang hehehe... kenapa char kuew teow yg aku ingat ntah lah... among all tu jer yang aku suka kot hmmm... fish ball mee??? hehehe... oh oooh satay??? best gak... sigh (i miss my mom's cooking!!!)

8 comments:

Ard said...

I really miss my daily dose of MMZ BJ teh tarik!!

Anonymous said...

oh, i share the same feelings too..i really really really miss malaysian food..all of them, tambah2 lak dlm keadaan mcm ni..kadang2 boleh nangis dibuatnya...arrrghhhh...and tak de langsung malaysian restaurant kat sini lak tu except that you cook urself..:( Malaysia is really a food paradise..kena sabar je la kay..one of the challenges staying abroad i guess...

mt said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mt said...

senang je.. every week, (plan) balik le ke KL.. macam "kawan" kita sorang tu... ehh kawan ke?

hiks... balik ke tak, tu tak kisah.. janji plan tu ada...

zal said...

ard
kenkadang tu mmg blh buat sendiri kat sini kan... tp tak sama macam kat M'sia... udara nya tak sama kot.

anonymous
u kat mana tu???

mt
i wish i have the same facility jugak... tp kalau sibuk sangat nak balik kl... baik keje kat kl je kan... buat per dtg sini at first place... hehehe...

Aina said...

Haa...come to my blog, see what I published. Pasti meleleh ayaq lioq..

Anonymous said...

it's me, it's me, it's me..u know me and where am i @ right now...:-)

zal said...

aina
hehehe... satu perbuatan yg kejam kat blog u tu!!!

anonymous
hehehehe.... ok ok ok...