Friday, September 14, 2007

Malam 1 Likur...

betapa excited nyer orang-orang doha ni menyambut Ramadhan dan Syawal... pada malam kedua Ramadhan (hari puasa pertama) dah berkumpul ramai-ramai kat umah aizal n yeen, nak buat kuih raya... hik hik hik... puasa baru je sehari... dan rancangan nya lepas buat kuih raya terus bersahur...

apa kuih nye... plan nya.. nak buat semperit, choclate chips, almond london, cornflakes dan mazola... hehehe. ni lah yg dah di bawak n prepare... kalau sempat buat semua... so while the girls (ke makcik2???) sibuk berbincang apa nak buat dulu.....
the guys... start makan... hehehe.... ada nasi lemak dan mihun soup.... ala2 moreh tgh malam ni....
and the girls sibuk nak sukat itu ini.. decide apa nak buat dulu... cari bahan-bahan.....
and the guys... jaga bebudak... tidor kan anak2... melepak... and terus tidor.... hehehehehe.... (juara tido MT lah... tido lepas makan sampai kena gerak sahur... hahaha)
dengan semangat Ramadhan yang tinggi.... biskut2 disusun dalam tray utk dibakar... gigih sungguh buat kuih raya... hehehe...
dan inilah hasilnya.... almond london salah beli coklat... siap based jer. tak de plak ambil gambar choc chips cookies yg sedap tu... cornflakes n mazola.. tak sempat buat pun...
anyway, guys were not all lepak n tido... we cooked for sahur... kitaorang masak ayam masak merah, daging masak kicap, ikan goreng... dan nasi putih... oh ada gak ayam kari yg aku masak siap kat umah....
so there we go... one happy family makan for sahur... terasa mcm esok nak raya jer sbb dah siap buat kuih raya... seriously... masa tgk org-org tido rasa mcm kat kg je, sanak sedara bentang tilam n tido ramai2... but we were total strangers sebelum datang sini... but now live as a huge happy family :-) really feel like home.. Alhamdulillah...

8 comments:

MT said...

cantik tapak kaki.. sapa tu? hahaha..

anyway, it was fun.. unfortunately the next two weekend will be pretty busy.. tak de can nak buat macam ni lagi...

Dills said...

Hahahahaa...bila tengok balik gambar gambar nih seronok pun ada...gelak guling guling i rase mcm balik kampong aje kan?

Mcm family je..tido tunggang langgang pun mcm tak kisah...muka poyo bangun tido pun tak pedulik mcm adik beradik je...

Best best..kalo kat mesia pun belom tentu melepak mcm ni dgn kawan kawan. Bila dok over the sea ni over pulak semangat!

EoNe said...

oooh what a nice party ....meleleh jer org kt this part of the world :)

Ard said...

wah meriahnyer.. takyah balik malaysia la raya camtu u tu!! :p postla sikit kuih raya tu ke sini kalau lebih2 tu. i want tart nenas!!!!

Kifli Bujang said...

Wah kat sana pun dah sampai lagu Anuar Zain ek? hebat!

U all memang selalu buat majlis makan2 ek...best sey..! siap kuih raya lagi...

Anonymous said...

Semangat nak raya benor nih. Kuih tu bwk blk mesia ke?
~zai~

zal said...

mt
kaki sapa tu?? hehehe.. ntah lah... tu lah.. kalau ada masa maybe lah buat lagi kot...

dills
yup.. mmg mcm adik beradik je... it was fun organising it... kalau sempat kita buat lagi???

eone
memang best :-) jom lah join!!!

ard
tart nenas tak buat mlm tu... hmm.. tapi still nak balik malaysia...

kifli bujang
that's how we get together.. makan2 lah..

zai
seronok2 jer... tak lah bosan sgt kat sini... tak lah.. kuih tu utk org2 yg beraya sini jer... (ada ke lagi balance kuih tu, ke semua dah habis makan??? hehehe)

aizal said...

rizal.. aku baru baca part ni... hari tu tak perasan... ko tahu esok ptg aku kemas rumah sampai nak pengsan.. huhu