Tuesday, September 11, 2007

Kurma...

Bila dah nak masuk bulan Ramadhan... kita selalunya bersedia lah ngan kurma utk buka puasa.... kenkadang dapat free orang sedekah... selalunya beli... tapi kat sini.. kalau nasib baik, boleh petik jer buah kurma kat tepi2 jalan.. kalau rajin kait or panjat dapat lah kurma... pokok2 kurma tepi jalan tu kira waqaf jer...
among all... aku paling suka kurma yg separuh kuning separuh masak... rasa fresh jer.. sedap makan masa sejuk...

5 comments:

Anonymous said...

Jelesnya awk senang je dpt mkn fresh kurma mcm tu kan.Post2 lah kat Msia ni sket..

Anonymous@Zai

Dills said...

Kurma mmg bagoss untuk ibu ibu mengandung..hahahahaha...

Anonymous said...

nak kurma fresh 2.yang abg kata separuh kuning..bawak balik ek.-pa-

nur said...

selamat berpuasa zal,
nanti balik bawaklah kurma fresh tu setangkai dua

zal said...

zai
nak post ke Malaysia, kenkadang kurma kat M'sia tu lagi best.. fresh jugak.. Kurma Yusouf Tayoub...

dills
so makan lah kurma byk2 ramadhan ni...

pa
kurma tu dah masak habis dah.. nak dapat separuh2 tu masa mid summer tengah2 bulan 8 hari tu.. by early october semua dah kecut... tak sedap

nur
hehehe.... nak bawak balik je?? mcm mana nak bagi... InsyaAllah kalau ada balance lagi lah.. hehehe