Saturday, September 15, 2007

BVDC!!!

Hepi Besday Miss Bree Van De Camp!!! :-)
nak buat surprise ni senang jer.. cuma bertukar2 plan....

asalnya nak buat the day before, kecil2 jer.. and with 4-5 org... tp Shah Van de Camp lah plak kata org nak tido dah.... hahaha... nak tido ke nak bg birthday gift??? hehehe

1st plan :
so tukar lah jadual buat hari sabtu... awalnya nak buat plan mcm hari semalam i.e. surprise je bree kat umah dia... so sedang nak confirm kan kat semua org... shah call kata bree ajak makan kat Bukhari, shah plak tak blh kata tak nak... so ok jer...

2nd plan :
Surprise bree kat kedai... tp Bukhari tu tak cantik.. n kedai arab... nanti tak pasal2 kena halau 'pinoy2' ni.. hehehe

3rd plan :
IT Director kata suruh shah plan abis makan awal, lepas makan singgah umah IT Director then kita surprise situ... aku call Shah.... Shah cakap tak blh sbb sebenarnya Yati yg ajak g dinner... so bila dah 2 keluarga.. ramai org susah nak buat mcm tu... timing susah...

4th plan :
Call suami yati, suruh tukar tempat... g tgif ke.. so we surprise dia kat sana... n he agreed, shah agreed.... tp Yati plak tak fancy makan kat situ...

5th plan :
akhirnya... kata putus.... suami yati cakap, yati akan cancel kan dinner ngan bree... so buat semula seperti plan no 1... hahahahaha....

setelah dah set... and re-confirm ngan semua org... aku n MT g lah tempah kek, then terfikir plak cari kad... then kebetulan ada kedai bunga lah plak kat sebelah tu... beli jer.. nanti claim kat semua orang :-)
jam 9pm - 9.30pm semua berkumpul kat umah IT Director... macam menghantar orang meminang plak... 9.45pm kitaorang gerak ke umah Bree... and that's it.. SURPRISE!!! :-) best tak bree dapat surprise macam ni... hehehe.. sampai nak menangis dia terkejut.. dan aidil yg br bgn tidur pun muka blur2... hehehehe....
thanks liza sbb buat bihun goreng yg yummy tp pedas skit... :-) surprise party yg plan nak makan kek jer.. tetiba jadi mcm supper.. siap ada bihun n kuih sagu abe zu... and bree being bree.. ada plak cekodok pisang. and seperti biasa lah... sesi bergambar... sembang2.. walaupun ruang tamu umah bree dia claim kecik.. tapi muat jugak lah 15 org malam tu... meriah!!! jam 10.30pm semua balik, ye lah the next day ada bebudak yang dah start sekolah.. n orang pun nak keje... :-)
Happy Birthday Bree... and Congrats on baby baru yg dalam proses tu :-)

5 comments:

BREE said...

ya...ya...ya...ceptat! cepat! BREE cannot wait already!

Pato & Pearl said...

ada jugak ke Bree Van De Kamp kat Doha ni...hehehehe


Pearl

designer joeputra said...

bestnya dapat gi Doha

Dills said...

Thank you! thank you! thank you! I didnt expect any surprise bday at 32. Surprise kat TGIF pun best jugak. Lawa sikit i time tu ada make up and all...nih kat umah buruk gila muka i. hahaha... Nasib baik tak kluar pakai baju tido! Anyway thank you again and again .... really appreciate it. Im touch and in deep terharu.

Tuan IT director tu mmg pemalas..dia nak senang dia aje tu pasal dia suggest surprise kat umah dia tak payah susah susah nak kluar umah.

aizal said...

sorry laa .. time ni terpengsan awal.. keletihan