Friday, September 21, 2007

Sold out!!!





Total SOLD OUT....

alhamdulillah...

ok.. ni update citer ni...

semalaman lah kitaorang berjaga menyiapkan barang-barang nak jual... yang paling penat abe zu lah.. dia baru terkocoh2 nak buat nasi dagang... seperti menu in previous entry... mcm tu lah yg kitaorang buat.... MT ngan roti john, nizam ngan bihun, aku buat mee, abe buat nasi dagang... dan kakak contribute kuih muih....

jam 1pm.. semua lah berbondong2 ke embassy bawak hasil dagangan... dan org pun dah penuh dah kat embassy.... nasib baik kitaorang dah packed all the food... terus je jual.. in less than 10 minutes.. keropok QR5 sebungkus... licin dijual.. tp buat 14 bungkus je... then dalam tempoh 1 jam or actually less... semua benda licin.. except for beberapa ketul karipap yg kitaorang lambat goreng....

in total habis lah.... 46 bungkus nasi dagang, 60 biji roti john, 23 bungkus mee goreng, 22 bungkus bihun... dan macam2 lagi.... yg hasil nya... walla.... alhamdulillah... pendek kata letak apa saja semua akan habis terjual... orang membeli lagi ramai dari menjual....

tp next bazaar buat 5 hb aku tak dapat join... nizam n MT pun.... so maybe abe zu je buat ngan pertolongan kakak buat kuih... oh mak yeen bole tolong korang buat kuih sekali.. hehehe... btw.. MBQ tu stands for Malaysian Bachelor @ Qatar... walaupun ramai bukan lagi bachelor.. tak kisah lah... or i should name the kedai as MBAQ (kata MT)... Married but Available @ Qatar??? (maybe applies to only a few... hehehe)
to kak liza... kak yati... kak dilla... thanks sbb joining and spare ur time buat kuih n lupakan laki & anak.. hahahaha... :-) n tu lah orang kata jual mahal2 kalau tak dah double untung.... ahahahaha... :-) kak diba n kak norita... korang mmg buat sales kita makin laku!!! hahaha (tak de sesapa ke ambil gambar aku kat gerai?? tak de pun gambar aku.. :-( )

5 comments:

Ard said...

Mabruk!! Well done! Tunjukla gamba2 kueh tu nanti.

عيديد said...

You ols ni boleh tak I upah utk open house rumah I...

zal said...

ard
thanks... cepat sangat habis kuih muih tu, tak sempat nak ambil gambar lah...

aidid
hehehe... kat m'sia terus tak masak la

aizal said...

cantik.. tag haraga tu siapa buat?? hehehe

cl said...

Ermmmm Diba kalau bab sales,memang laku........eh si norita datang melwat ke?hehehee