Tuesday, September 11, 2007

Rukyah...

So hari ni hari tengok anak bulan... dalam jam 3pm waktu Qatar... org Malaysia dah tahu bila nak puasa... esok atau lusa... jadi sesapa yg rajin tu, kalau dah tahu bila puasa kat M'sia.. mesej ler aku yer... walaubagaimana pun, last year seingat aku, kat sini puasa sehari awal dari orang M'sia... tp kalau betul puasa esok... mmg kena lah tolong bg tahu aku, sbb malam ni, kitaorang sini nak main boling, kalau esok puasa.. cancel lah boling tonite... nak kena g terawikh...

kalau ikut tahun islam, hari ni genap lah setahun aku kat sini... (lebih kurang lah) dah setahun aku kat Qatar... alhamdulillah... setakat ni... ok jer semua... insyaAllah ok jugak lagi setahun akan datang.... :-)

ooh.... harap-harap sapa yg belum abis ganti puasa tu... dah habis lah mengganti puasa... :-)

4 comments:

Anonymous said...

salam...
Selamat menjalani ibadah puasa..
dan renung2 lah senikata lagu ini...

Harapan Ramadhan (Man Bai and Raihan)
 
"Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua"
-put-

aiskrem said...

congrats on yr first anniversary! baru setahun rupanya... mcm dah lama je kan?

zal said...

put
i like that song... semlm cari nak taruh kat blog.. tak der plak kat imeem...

Ramadhan Kareem to u....

aiskrem
aiskrem apa ni?? hehehe... a ah.. tp kan... dalam tak sedar dah setahun.. mcm kejap jer...

F said...

selamat berpuasa di perantauan ;-)