Wednesday, September 12, 2007

Balik... balik...

Bulan Ramadhan... bulan beribadat... bulan bersedekah... bulan memanjatkan kesyukuran... bulan kemaafan dan keampunan... dan sewaktu dengannya...

so jangan lah jadikan bulan ramadhan ni.. bulan mentekedarah... bulan pembaziran... bulan lelap n tido... hehehe.... tapi for sure... bulan ni bulan balik kampung... aku ingat lagi masa aku keje kat kl... kalau blh hampir setiap minggu aku nak balik kg masa bulan ramadhan... seronok berbuka puasa kat umah ngan masakan mak hehehe.... bila kat sini tak blh ler balik tiap-tiap minggu.... tapi... at least aku boleh beraya sakan!!! hooray!!! cuti aku dah approve!!!

so aku akan bercuti dari 4 oktober 2007 - 4 November 2007!!! lama tak!! sebulan jer.. cukup lah aku nak menketadarah di bulan syawal nanti... hahaha.... and aku pun dah book tiket dah tadi.. dah confirm dah booking... esok.. nak dapat kan sorang lagi signature kat HR utk dapatkan travel department issue tiket... hehehe.. aku balik tiket free lagi.... :-)

berbanding kat Malaysia.. aku rasa sambutan Ramadhan kat sini lagi meriah... pada pendapat aku kat M'sia kita lebih meraikan kedatangan syawal... bersempena dengan bulan beribadat... jadi digalakkan semua umat islam menambahkan ibadat di bulan Ramadhan... so kat sini byk office tutup awal... keje kerajaan pun balik cepat... office hour berubah, bank bukak sampai 11-12 tgh malam... dan dengan konsep yg sama... office aku declare waktu bekerja yg baru.. i.e. 9 am sehingga 2 pm... hahaha... keje 5 jam jer.. hahaha... or blh flexible.. keje 8am - 1pm... tak ke melepak kan!!! hehehe... tu lah orang kata.. tak elok cuti bulan Ramadhan... hehehe... keje pun tak banyak...

so... bulan Ramadhan ni... aku akan keje selama 16 hari jer.. dan sebab aku blh balik awal... aku keje dalam 80 jam jer... hehehe... dan yang pening aku balik Malaysia... hooray!!!

2 comments:

Dills said...

yer ler yer ler ...tau le nak balik mesia..tinggalkan kita org ni beraya dgn berapa kerat je org. Gi le beraya ngan Aniz. Dah same same dok kat Ipoh tu.

zal said...

dills
hehehe... ala... last year u dah balik KL for raya dah kan??? tahun ni i plak... insyaAllah, kalau anis teringat nak sms i lah... kalau tak sms, mana nak ada contact dia...