Saturday, September 08, 2007

Bye bye hanis...

Biasalah.. when come to weekends... buat makan2 je lah :-) so now... what's the occasion... it's a farewell makan2 for hanis yang nak tinggal kan kitaorang semua, balik ke Malaysia... alasan je tu, yang penting makan2.. sbb ada yang datang tu.. tak kenal pun hanis... :-)

so whats the menu... kali ni.. kitaorang buat nasi n lauk.. cooked by Dilla (chef jemputan minggu ini), MT (chef selebriti doha) and me (orang br belajar masak). Dilla masak the yummylicious kerabu perut, ikan bakar n air asam dan pengat pisang :-). while MT invented kerutuk daging berperisa ikan (hanya org kat dapur je dpt rasa perisa ikan ni.. hahaha) ulam-ulaman, sambal belacan n budu.... dan aku masak ikan masak lemak cili padi, ayam masak cili dan pajeri nanas (ni jer yg org kata sedap).
at peak... aku kira2 ada dekat 35 orang (adult & kids) kat umah aku tu... giler ramai... and giler kecoh... and tak semena-mena mcm ada 2 theme color yg menyerlah masa makan2 tu... mcm berjanji plak... merah dan hijau...
aktiviti masa makan.. apa lagi kalau bersembang... bergelak ketawa... makan-makan.. main karom, lego, kereta mainan... plan for makan2 bulan puasa... plan buat kuih raya.. plan nak buat bazaar ramadhan... dan bergambar... pose-pose :-) hehehe....
ni lah hanis... yang ceria masa awal2 majlis... n kepenatan... sampai tertidur2 tunggu semua org balik... Semoga dia berjaya kat tempat lain n keje lain... oh kat sini dia ni crew "your five star airline"

6 comments:

MT said...

selebriti chef lah... kannn.. thanksssss...

hahahahaha

habis le hanis glamer seluruh blogspot... gambar tido pun masuk gak.. hahahaha

Ard said...

mcm open hse raya jer. puasa tak lagi..

Dills said...

makcik, chef jemputan ke?? kuang kuang kuang...maner gambo kerabu perut nyer?? tarak pong!

Apa lagi aktiviti kat Doha ni?

Birthday celebration: makan

farewell: makan

mengalu alukan org baru dtg ke Doha: makan

org pindah umah baru: kena paksa buat makan

rase rase dah lama tak buat sessi makan: makan

kdg kdg tak bersebab pun buat makan jugak!

hahahaha....makan aje kerja kita yer???

EoNe said...

Zal,

Nice uh-huh..keep on posting and sharing..when is Maroc time ?

Anonymous said...

Meriah blog ni, klu x jalan2 mkn2 jer kejanyer ekk..

zal said...

MT
ok apa title celebrity chef... :-) ke nak chef diva?? hahaha

ard
open house raya tak buat kat Doha.. sbb beraya sakan kat M'sia nanti.. hehehe...

dills
dah tukar dah pic.. ada gambar kerabu perut u tu.. :-)

apa lagi nak buat selain makan... kalau buat kelas agama... mungkin 2 org jer datang kot.. hahaha

eone
Maroc?? long way to go... nanti bila dah ada budget n ada geng nak g.. ada lah tu... lama lagi ke u akan ada di Maroc??

anonymous
those are my hobbies.. makan+masak and jalan2... :-)

tak best lah komen letak anonymous ni.. kalau ada identity best skit :-)