Sunday, June 17, 2007

Hala Madrid!!!

Setelah 4 tahun menunggu... akhirnya Real Madrid berjaya mengungguli Liga Sepanyol!!! and actually dah 4 tahun tak pernah menang anugerah apa-apa sejak kedatangan David Beckham ke Real Madrid... Yuhoo!!! Tahun ni tahun terakhir Beckham, oh by the way, antara semua Galacticos yang ada dlm Madrid, Beckham lah player yang paling aku tak berapa kesah... ada ke tak de aku rasa tak de impak. anyway, the last few games dia ngan Madrid memang lah memberangsangkan lah.. tak dinafikan....
Beckam meninggalkan padang semalam, ditukarkan ngan Reyes yang seterusnya menjaringkan 2 gol utk madrid!!!

Dah 10 musim aku menjadi peminat setia Real Madrid... daripada kesebelasan utamanya terdiri daripada Canizares, Hierro, Sanchis, Carlos, Panucci, Redondo, Seedorf, Raul, Amavisca, Suker dan Mijatovic (ada tak aku tertinggal player 97/98 season ni??)... sampailah kemasukan Figo (among my favourite), Zidane, Ronaldo dan Beckham... dan sekarang muka-muka baru macam Gago, Higuan, Cicinho, Torres dan Ramos... harap-harap tahun depan boleh menang lagi besar punya piala... dah lama tak menang Champions League kan...

tapi tahun ni merupakan tahun terakhir bagi the most favourite player, Roberto Carlos... pindah plak dia ke Fenerbache setelah 11 tahun kat Madrid... :-( ye lah dia pun dah tua kan...
Tapi game malam tadi memang lah mendebarkan... V.Nistelrooy keluar sebab cedera memang menyebabkan madrid bagai hilang punca... ketinggalan 0-1 sehingga minit ke 67 (setelah kemasukan Reyes minit 66)... selepas gol penyamaan... bagaikan tak pandang belakang... main separuh padang jer... sampai lah final score 3-1... (hehehe barca menang 1-5 pun tarak guna.. hehehe)....
arggh... dah lama aku bercita-cita nak ke Madrid... hajat nya dulu kalau blh nak bergambar ngan Roberto Carlos, Mijatovic, Zidane dan Figo... sekarang ni semua tak der except Mijatovic dah terlibat dalam pengurusan... pas ni nak sokong sapa lah plak kan dalam team ni, although sokong team kalau ada fav player lagi best... nak sokong Cicinho lah plak (tp dia tak consistent)... Cannavaro plak dah tua jugak... hehehe....hmmm... we shall see sapa yang Real nak beli musim depan... (tp tolong lah jangan beli cristiano ronaldo tu, walaupun bagus... hahaha...)
i wish one day aku dapat jugak jejak kat stadium kat Madrid... better still if dapat dok kat VIP box sambil tgk Real vs Barca season-season akan datang lah.. :-) (macam Tom Cruise, Katie Holmes, Nadal, Vic Beck mlm tadi... hehehe)

(all pics taken from Yahoo News Photo, Reuters news)

7 comments:

Ard said...

Hala is Hola isit? Me spanish zero hehhe. Tetap the WAG's (wive & gfs) maintan vogue jer support their boys!

ridz1 said...

ala carlos...

beckham tu 4 tahun kat madrid tapi tak dapat main. bila dah kelam kabut baru nak bg main. same je cam england manager tuh...

malam td dia injured la.. ankle.. patutnya tak boleh main. so kene la pakai pemain ARSENAL yang madrid pinjam tuh utk menangkan piala.

ko jangan kutuk beckham, aku minat dia tuh.... hensem... hwa hwa hwa...

zal said...

ard
WAG?? hehehe... tak lah.. kipas susah mati (die-hard-fan) jer...

ridz1
hmm... reyes nak join Real apa... hehehe... tak kisah lah... janji Real menang... hahaha... :-)

mt said...

ni kena mintak bayaran menonton tertunggak ni... berap tiket masuk stadium tgk bola semalam? nak charge the same :-))

zal said...

mt
kalau u sediakan crowd ramai macam stadium... and sekali ngan celeb VIP... hehehe.. baru lah blh charge...

anyway... thanks... no more football match until Sept.. :-(

Anonymous said...

hahha..se,mangat sunggu brother ni ngan real madrid..pasni g la suka Fenerbache.dulu kata nak sokong mana carlos g.hahaha.
ha kalau nak g madrid tguk real main jgn lupa bawak saya sekali..
hehehe :)

zal said...

anonymous
kalau remain anonymous mcm mana nak bawak ke santiago bernabeu???