Sunday, June 10, 2007

So close...

Taufan Gonu, yang semua orang tahu, melanda Muscat Oman... geographically tempat tu memang dekat dengan Doha ni... in fact aku dah pergi pun...

dan hari ni ada kawan aku forward these pics (tak tahu lah mana source dia) kesian sungguh tengok orang yang ditimpa bencana... dan sebab aku dah pernah pergi tempat-tempat ni... kesusahan yang mereka alami... feel so close to my heart... aku berdoa agar keadaan kembali pulih seperti sedia kala... dan semua bertambah selamat... Semua kuasa Allah...


aku makan kat McD ni on one of the days masa aku kat sana...

Kebetulan ada gambar yang aku pernah ambil dulu.... ni gambar masa aku kat sana....

dan selepas taufan... ini jadi nya....

gambar deretan kedai ni tak der lah aku ambil... tapi aku ingat pernah window shopping kat sini dan the following adalah gambar kedai yang menghadap deretan kedai ni.... (rasanya lah, kalau tak salah aku)
masa kat sana dulu, ada aku terbaca dalam surat khabar berkenaan tsunami yang dijangka melanda Muscat. Ramalan menjangkakan tsunami melanda 3 hari sebelum aku sampai sana... tapi setelah 3 hari tak jadi apa-apa pun...
rupanya ramalan tu kurang tepat, namun tetap menjadi. mungkin rezeki aku dapat menikmati keindahan muscat, rezeki aku taufan ni tidak melanda masa aku kat sana... Alhamdulillah...
Simpati aku kepada mangsa taufan... Alfatihah kepada muslims yang telah pergi semasa taufan...

4 comments:

mt said...

tak sangka pulak teruk macam ni sbb news puin tak de cerita extensively....

ujian Allah....

Ard said...

sedihnyer tgk gamba2 ni..Alhamdullillah tsunami tak jadi masa we were there kan.

kawan sharjah said...

i totally forgot about the article in the newspaper until you wrote about it! omg omg omg

zal said...

mt
memang tak banyak dlm news... kat mid-east ni sibuk perang sana sini...

ard
Alhamdulillah... but kesian orang2 kat sana kan... depa mcm orang baik2 jer...

kawan sharjah
OMG!!! our timing was just right kan... Alhamdulillah...