Thursday, June 21, 2007

I'm losing it!!!

hehehe.... semlm aku 'teman' MT bershopping kat Zara... (konon lah teman hahaha) tapi memang pada masa yang sama aku pun dah memerlukan seluar kerja yang baru, seluar sekarang ni macam dah lusuh...

tapi biasa lah kan... bila time sale ni yang murah adalah item-item yang dah tak banyak saiz... yang tinggal saiz-saiz besar gedabak... atau pun saiz kecil... (janji bukan saiz pak arab hehehe) dalam belek-belek tu... aku ada lah jumpa 2 helai yang sesuai dan aku suka plus harga berpatutan... tapi... saiz plak tak der... kecewa lah jugak... tapi bagi dua-dua helai seluar tu ada saiz 1 inchi dari saiz yang aku selalu pakai... hmm.. sungguh kecewa...

tapi sebab geram aku ambil jugak dan cuba. aku dah sedia maklum, cutting seluar zara ni untuk orang kaki kurus tak berotot peha bukan macam aku (hehehe... nak cover, padahal banyak lemak...) tapi... yang mengejutkan aku... aku boleh muat dan sesuai... seelok saja... pinggang agak longgar skit dan bahagian lain just nice... nak duduk tahiyat akhir sembahyang pun tak ketat... terkejut aku...

ini bermakna... setelah sebulan aku join gym dan agak2 mengurangkan skit makanan, pinggang aku dah turun 1 inchi!!! heheheehe....

tadi, aku g hantar MT yang nak becuti ke M'sia (seronok kan... selang 2/3 bulan boleh balik... jeles jeles jeles...) aku pun pergi lah gym... bosan gak kalau pergi gym sorang-sorang... so untuk mem'boost'kan aku punya semangat... aku g lah timbang berat... ooopsss... rupanya aku ringan by 1 kg!!! hahaha.. dah lama dah aku tak pernah turun berat badan ni...

i am really losing it!!! :-)

so... since MT takde dua minggu... tak der lah teman aku makan, jadi makan skit jer lah... dan g gym lagi bagai tak hengat... hahaha.... pas ni boleh lah dapat perut flat... bukan flabby macam sekarang... so, ard!!! boleh challenge ke???

3 comments:

MT said...

eh.. bukan ke aku yg teman ko? hehehe

Ard said...

wah wah.. dar peha po dah turun ke? :p

zal said...

mt
tp sapa yg shopping lebih kan... hehehe

ard
:-) tu lah... tak sangka tau.