Tuesday, June 05, 2007

K0nek-ted??? or Dis-K0nek-ted???

arggh... aku dah memang dah tak boleh bersabar... memang patut dicarut jer Kew-tel ni... bagi sesapa yang selalu baca blog ni memang dah selalu sangat aku complain pasal Kew-tel dan ADSL kan...

ooh.. sebelum aku citer panjang... company aku minta semua org yg stay kat provided apartment, ambil alih land line drp company, makna nya semua bill atas nama sendiri dan bukan lagi atas nama company, and aku dah pun agree with it... hmm.. ni bukan benda yang aku nak complain ni... benda lain... tp memang berkait... ok.. senang citer aku buat kronologi kat sini (kalau nak tgk my blog entry, click pada date -kiasu! hehehe) :

19.10.2006 - aku pindah ke my new apartment, since aku tahu aku kena pindah situ a day earlier... aku dah apply utk ADSL 18.10.2006.

31.1.2007 - setelah 3 bulan aku apply masih tak dapat lagi... aku tak push sangat sebab aku pun balik raya dan busy nak settle benda lain (first few months lah katakan). bila aku complain, org admin office aku blh bagi alasan bodoh.

24.3.2007 - orang Kew-tel tak muncul-muncul walaupun dah janji nak datang... another alasan... ooh masa ni.. aku dah mula complaint lebih banyak kat my admin...

3.4.2007 - Kew-tel billed me for ADSL yang tak pernah install. bill bulan 4 aku dapat, balance tertunggak utk ADSL berjumlah QR1k++. lagi lah aku complaint, katanya installation dah buat since 9/11/06 (konon efficient lah kan???)

8.4.2007 - more complaints kat admin aku... and depa plak support kew-tel... bodos... again aku memperjuangkan hak aku (hahaha...)

9.4.2007 - akhirnya datang lah orang kew-tel ke apartment aku.... ooopsss... tapi bukan nak install tapi nak repair ADSL yg aku memang takder... (double bodos?)

end of April - aku dapat call daripada Manager kat Kew-tel, depa minta maaf kat aku personally, dan aku dapat hadiah subwoofer and speaker utk laptop (alamak busy kot masa tu, tak citer plak kat blog ni... dah ada gambar dulu... tp naper ntah tak citer). and dia janji kan yang 1.5.07 aku akan dapat ADSL.

1.5.07 - da ah... nope... tak der sapa datang install (aku dah penat nak tulis dalam blog...)

15.5.07 - akhirnya ada orang install tp still tak leh get connected....

17.5.07 - i got ADSL line.... :-) hooray!!!

27.5.07 - aku dapat email dari admin katanya nak pindah semua nama landline kepada tenant apartment. aku tak sign, tp argue supaya semua bil tertunggak (remember 1k++ tu) dicreditkan dari akaun aku... dia bg deadline 7.6.07 utk aku sign... i'll see apa respon depa.

3.6.07 - depa baru nak respon and depa cuba settlekan...

4.6.07 - dapat email dari manager Kew-tel yg semua balance dah dicreditkan... Alhamdulillah... :-).... happy ni... sbb semua settle... now baru first time aku nak log-in internet since installation... aku tak nak login sebelum ni sbb aku nak semua settle dulu...

5.6.07 (6.30 am... pg tadi) - aku cuba login tak dapat... aku call kew-tel... kata nya my land line dan ADSL dah dis-K0nek-ted since 22.5.07... WTF!!! BODOS tak???

masa kat office... apa lagi aku serang lah admin... apahal lak kena dis-K0nek?? dengan bodos nya dia kata... oh mungkin disebabkan ada gp period antara aku masuk bln 10 tahun lepas dgn org yg keluar dr apartment aku tu (aku tak tahu bila) depa ada hantar surat suruh dis-K0nek the landline.. dan depa baru buat 22.05.07!!! Triple bodos!!! now depa kata kalau aku nak land line dan ADSL (yg rupanya cuma 5 hari je hidup) aku kena apply semula dan aku kena tanggung semua charges!!! Quadraple Bodos!!!

aku dah suruh depa dapatkan my line... or else... aku dah fed up... pas ni ada yang nampak org pakai baju tidor or berweekend kat office layan internet... aku dah tak boleh nak sabar... this-K0nek or that-Konek???

2 comments:

mt said...

Quote: "...aku dah tak boleh nak sabar... this-K0nek or that-Konek???"

errr...... lain macam je bunyi ni?

zal said...

mt
hahahaha.... i want to be connected... sian blog ni... sekali sekala jer diupdate nanti... :-)