Monday, October 01, 2007

Packed and Left...

for the past 3 days... mmg penat jugak lah... tolong MT pack barang2 dia... ye lah dah 3 tahun dia menetap di doha dan akhirnya dia buat keputusan utk balik M'sia for good... actually dah lama dia dah buat keputusan nak balik... cuma masa jer yg tak tahu bila...

tapi, being him... dah tahu bila nak balik pun masih lagi nak organise makan2 dan even bazaar ramadhan... so the packing job was done to the very last minute... so dari hari khamis lepas office sampai lah jam 8 mlm semalam sibuk lah aku tolong dia... MT mainly pick and choose all the stuff yg dia nak bawak balik... while me kemas2 the whole house and select things to be thrown away or bawak to my apartment... but anyway, i think almost 70% of the things bawak to my apartment... that includes home theater yg besar gedabak yang selalu guna utk karaoke, barang2 dapur utk memasak termasuk pinggan mangkuk dan bekas2 plastik, alat senaman dia, barang2 yg guna utk buat jualan etc...


- in memories.... (clock wise... MT's apartment... hallway... karaoke room cum living room cum tv room cum makan2 place cum everyting... dapur where we masak2 all the stuff)

hasilnya umah aku sekarang dah lengkap ngan peralatan yang diperlukan... hehehehe.. kurang lah peluang (read malas) utk aku berpindah ke apartment lain. kalau dulu barang2 aku muat satu beg je.. sekarang ni, kena taruh satu kereta. tapi bagus jugak, tak perlu lah aku membeli barang2 ni... heheehe.. thanks MT, aku tak de pun tanya berapa aku kena bayar for all these... hehehe.. kira halal je lah kan....

while MT plak, bila dia pilih2 barang dia tak de lah banyak mana... in total less than 100kg... walaupun dia bawak 4 kotak of 25kg each, tp 1 kotak tu 3/4 barang aku, while satu lagi 1/2 kotak barang diba... so dalam pack2 tu ada lah barang2 yg dia nak let go... macam kasut2 buruk dia... dan ada jugak plak yg bertambah.. ye lah the last few days sebelum dia balik, sibuk lah memborong tali pinggang ngan kasut (yg tak perlu, hehehe...) kebetulan ada ramadhan sale lah plak kat few shopping mall here... :-)
- tu dia... belt MT, next kasut dia yg nak let go...

dan semalam... betul2 lah MT left us for good... aku dah plan dah the 'closing' ceremony where everybody berkumpul kat umah Dato' K then aku bawak MT buat check in first... then ramai2 tgk video clip yg Aizal dan Yeen buat... without telling MT, kitaorg sebenarnya berkumpul ramai2 5 hari sudah dan buat videoclip wish him good luck... it's a 28 minute video... kitaorang citer lah the moment kitaorg kenal dia... all those good memories... all the jokes about him... gossiping... hehehe... (sori bang, i have to lied to you konon nya i have to go to office that nite, when actually kitaorg berpakat record this clip)...

it was a short 28 mins clip but was done pretty well by aizal n yeen, dan bila dikenang kembali aktiviti-aktiviti kitaorg lately, mmg sungguh syahdu bila org yg paling banyak organise activities nak balik... dgn lagu (as lagu background blog ni sekarang) yg syahdu, habis tisu2 kat umah Dato' K... (nasib baik aku dah minta permission tgk video ni dulu... so aku kira boleh lah cover macho tgk clip tu hehehe)... MT, hopefully u like the video yer.. :-)
then it is time to send him to the airport... segerombolan semua org ke airport mcm nak hantar org g mekah gayanya... MT guna premier terminal, terminal utk org naik first n business class, so we expect blh lah bergambar n stay situ lama... tp alih2 kena halau balik... katanya passenger je blh masuk... so after a quick bersalaman dan berpelukan utk kali terakhir... we all wish him good bye.. :-( so long MT... semoga apa yang dihajati dapat dikecapi... keep in touch with all of us... we will certainly miss u....
ooh MT, minta halal makan minum, terlebih terkurang... minta maaf lah kalau terkasar bahasa, tersinggung perasaan... insyaAllah kita jumpa lagi.. kalau tak kat Malaysia... kat mana2 ko keje lepas ni!!! :-) for me.. u mmg tak de salah silap... insyaAllah... :-)

4 comments:

MT said...

thanks to all.. i dont know how to repay them..

our friednship is to be treasured and do keep in touch..

Syaf said...

felt so touched reading this post...hehehe...

it was so nice of all of u to do the video...

argh...must be so touching...

hahaha...

zal said...

mt
you do not need to repay, buat semua ni dgn ikhlas... u deserved a tribute mcm ni... :-)

syaf
yup... the video mmg best... most of the girls menangis... n i bet mt too.. hahaha.. (mt jgn marah)...

aizal said...

Rizal... sedih betol baca blog ko ni... MT we all gonna miss u.