Saturday, October 06, 2007

The First 24 hours...

hehehe... aku balik kg :-)

nak cite skit pasal the day before balik kg. agak hectic gak, lepas abis keje jam 2pm, aku bergegas to few places... 1. g amik collegue aku org s'pore sbb dia nak tgk baby Myra, 2. dia jugak nak g beli baklava, so aku tunjuk kedai yg aku selalu g beli, 3. last minute Kak Ruby call kirimkan hadiah utk MT, 4. a day earlier gak adam.ha call nak minta aku bawak surat, so aku g ambil dari dia utk dipost/bg kat MT kat kl, 5. aku nak freeze membership gym aku.... so semua 5 benda ni aku kena buat sebelum Dato' K pick me up utk iftar dan terus hantar aku check in. Alhamdulillah semua berjalan ok... walaupun Dato' K terpaksa tunggu aku bersiap sebelum g iftar. sorry ye Dato' K... and thanks for the help.

aku check in awal, then g melepak kat umah Dato' K sebelum boarding jam 10.30pm. aircraft balik ke Malaysia now dah besar skit, A330.. dulu A300... dan aku dapat naik aircraft yg cat dia bermotifkan Asian Games, yg color biru tu. ingatkan nak ambil gambar aircraft, tp aku cek camera, alih2 screen camera aku dah retak/pecah... ntah macam mana aku pun tak tahu, tak perasan before dah pecah :-(

anyway, flight tak penuh 175 of 236/263 seats... so aku dapat 3 seats for myself. aku dah remind the stewardess for my sahur, sejam lebih lepas i had my dinner, she served me my sahur.. hehehe.. aku rasa aku sorang je makan sahur masa melintasi india. flight was smooth except for some turbulence kat indian ocean. sampai kat klia on time, n my fren Razi dah tunggu kat airport, ponteng solat jumaat hehehe...

first buka puasa kat M'sia... hehehe.. aku membeli kuih muih kat bazaar Ramadhan kat TTDI. ajak MT sekali, there 3 of us hunting for food. tp aku rasa masa membeli tu mcm teringat bazaar ramadhan kat Doha, apa citer??? habis??? so sbb kan itu, aku rasa menu kitaorg beli pun mcm benda kitaorg buat kat Doha, like tepung pelita, popia goreng, popia basah.. hehehe.. sambil tgk2 camner org buat roti john/MT hehehe.. other than that, MT beli tau foo fah air soya, and i bought cucur udang :-) n razi beli the main course nasi beriyani ngan ayam n daging plus air mata kucing... :-)

nasib baik lah camera aku rosak, kalau tak penuh lah gambar makanan kat sini.. hehehe.... anyway, ard midnite, lepas lepak2 kat starbuck Ikano, aku balik ipoh ngan razi, on the way back beli satay kajang.... hahaha.... makan2 jer... hahaha aku bakal gemuk... :-) dan buka puasa tadi beli rojak pasembor (tak sedap pun) and cendol kat bazaar ramadhan medan gopeng lak :-)

esok aku akan cuba bawak kamera bapak aku ke bazaar ramadhan and take some pics and share with all of u in doha... kalau terliur tu.. jangan lah plak banned aku nye blog ni yer :-) (hmmm... camera apa patut aku beli ek???)

4 comments:

Dills said...

Hmmm air mata kucing...my all time favouriteee!!!!

Saja je kan...nak tgkp gambo aneka makanan kat bazaar medan gopeng tu nak kasi kita org kat Doha ni meleleh airliur kan??? kann???? Itu pasal la screen camera tu pecah..khokhohkohkoohkhko.....

Tak pe tak perr..i wont banned your blog. Tapi i akan wat tak tau je kat entry makanan mesia u tu.. buat ala ala sipi sipi tepi mata tak nampak! Tak pun buat buat buta trusss!!!!

Ard said...

time to buy a new camera!!! :p

Aina said...

Kalau cam ni, balik Doha nanti sure debab he he he..tak pe tak per..balik Doha masuk Gym semula he he he..

zal said...

dills
tak sempat pun nak letak gambar bazaar ramadhan... korang dah raya dulu pun... :-)

ard
yup... nak kena beli baru ni... brand apa yer...

aina
yup... macam ada benda lain nak buat kat doha pun