Thursday, October 04, 2007

Am goin home...

My last day at work... :-) (ada je kat tempat keje for the past 1 or 2 weeks... tp otak tak pernah kat keje... hahahaha)

anyway, for the past 2 nights i've been hunting for souvenirs to bring back home. yelah balik kg masa raya and for the first time in 10 months, balik hari tu sekejap je pun so balik kali ni mungkin blh jumpa lebih ramai sanak sedara dan kawan-kawan. but thinking of that makes you feel obliged to give them souvenirs and hunting for souvenir is not a fun game here in Doha. satu dah lah tak tahu apa nak beli for souvenir, then barang-barang plak mahal nak mampus, i mean susah nak cari souvenir yg boleh beli banyak-banyak dengan harga QR1 each. setakat ni, paling murah aku jumpa pun key chain for QR7. but kalau bg key chain, sapa yg nak appreciate sangat (except aku, sbb aku collect key chain).I really hate buying souvenirs, but i will never stop buying la...

and back in Malaysia dah ada few plan berbuka puasa menanti... tomorrow night, sunday, monday and perhaps tuesday/wednesday. my plan is to go back straight to ipoh tomorrow night and back to KL on Monday lepas sahur. I will do this Ipoh - KL back n forth for several time, as usual. byk plan dlm kepala otak ni, benda2 nak settle. need to settle the house, the banking thing, the trip n etc. I am too excited hehehe... but hopefully my first 3 weeks in M'sia does not pass macam tu jer and only realise things to be done in the final week (as usual).

I also have a plan to visit a neighbouring country, but plans will only be firmed later. dan pasal raya plak, plannya nak duduk kat ipoh until 18hb, sbb hari 18 hb dah ada 2 invitations open house. 19hb pun dah ada satu.... ooh macam busy je... tp ntah2 end up doing nothing...

my earlier plan (2-3 months back) is to be back in a more fitter figure telah hancur berkecai, i've gained more weights during Ramadhan. asyik makan kat luar... either kat umah kengkawan atau kat restoran je... plus late night food and tidur immediately after, really does not help. dah naik almost 3 kg in 3 weeks of Ramdhan here in Doha.... and certainly do not expect the weight will remain there while i'm in M'sia. Another additional 3-4kg would be a sensible estimation or perhaps more... so korang kat Doha, jangan nak cakap aku gemuk bila aku balik nanti. aku tahu ok... hehehe...

hmm... kalau sebelum ni, i've been counting days... today I will count the hours.... :-) ooh sesapa nak pesan barang Doha - KL or KL-Doha... let me know ok... kalau i can accomodate, insyaAllah i bawa...

5 comments:

Anonymous said...

woit...org ipoh ke deme ni? kirim salam org ipoh le..ye. teman rindu benor makan mee rebus ramli..hiks. Safe Journey home...

-OrG RapAt SeTia-

aiskrem said...

oi...tak aci balik dulu!!!! hehehe.. have a good trip. nanti kat ipoh beraya la kat umah aku ok?

nur said...

hv a safe trip
nak lah souvenir jugak!!
;)

adamha said...

woit aku kirim something from kl!!!
jangan over weight beb ko cukup ler..hehe

zal said...

Org Rapat Setia
thanks... jemput lah datang ke rumah raya ni!!!

aiskrem
ok ok ok.. same to u... dtg umah gak ok!

nur
nak souvenir, dtg lah ke umah...

adamha
hehehe... kalau skit2 ok je.. eh dah ada kat aku pun benda tu... :-)