Tuesday, June 26, 2007

Brunch...

Sorry... ni citer lama... MT dan Aina dah lama update dah.. aku je belum...
2 minggu sudah ni.. (hahaha... lama giler punya citer) buat makan-makan kat umah MT... sebab apa? tak der sebab... sesaja jer... so menu nya... aku buat nasi lemak lauk ayam goreng dan rendang dinding... MT masak nasi kerabu color kuning.... actually aku masa kat M'sia tak pernah makan nasi kerabu color kuning ni, selalunya biru... pastu tak tahu lah plak nasi kerabu ni kena buat tumis dan kerisik... tp sekarang dah tahu... :-)

so saja jer nak taruh gambar2 makanan kat sini...
memang laku habis nasi kerabu ni.. walaupun ulam-ulaman tak cukup dan malas nak buat solok lada... apa yang ada pun mmg dah cukup best... especially ada 5 orang kelantan kat sini... hehehe


sebab nasi kerabu tu dah terlampau laku... nasi lemak aku ok ok jer... tp lauk dia abis lah jugak... nasi je kureng... ala.. ada 2-3 orang tak datang... and nak jemput lagi ramai takut lak tak abis... :-) janji... rendang dinding aku siap orang tapau bawak balik.. hehehe...

so pas ni bila lah nak masak2.... so MT yang kat M'sia tu.. bawak2 lah bahan2 utk buat makan2 lagi.. hehehe

2 comments:

Ard said...

mmm.. tension je kalau tgk gamba2 makanan kat blog u ni tau!!! ur nasik lemak looks good! cukup perisa.

zal said...

ard
hehehe... tu lah kalau u dtg sini i can cook for you. :-) bila nak dtg sini?