Wednesday, November 28, 2007

I hate exam!!!

aku memang kalau boleh tak nak terlibat dalam apa-apa peperiksaan... SPM ke... Degree ke... atau ujian lesen memandu... tapi ntah kenapa beberapa bulan sudah aku telah menggatalkan tangan dan sign up utk ambil test sabtu ni...

walaupun aku tak de lah study bagai nak rak sebab aku sebenarnya tak tahu apa punca aku study ni, tp kira nya aku ada lah spend studying... sekadar untuk hilang rasa bersalah... hehehe... suatu pembaziran yg teramat... dan setakat ni, utk exam ni aku dah habis paling kurang RM7000.... dan hasilnya.. tarak... hahahaha... membazir kan???

so, i've decided... no more signing up for this exam, sbb kalau aku pass pun, aku tak sure aku minat ke tak meneruskan kerjaya aku dlm bidang yg exam ni bawa pada aku... hahaha.. giler sekejap aku memikirkan kenapa lah aku bazirkan duit... anyway, alhamdulillah, sekurang-kurangnya aku menambah dan menajamkan ilmu yg aku ada. kalau bukan sebab exam ni, tak de sebiji pun buku ilmiah yg aku baca sepanjang tahun ni... hehehe.... anyway, masa aku sign up pun, aku cuma hajatkan supaya otak aku tak lembab sebab tak berpikir je pun...

tapi... aku still go for the exam... dengan tak prepare apa-apa ni, aku rasa hanya kuasa Allah sahaja yg boleh mentakdirkan aku pass exam ni... :-) but anyway, yang penting esok aku akan ke abu dhabi!!! satu lagi emirates di UAE akan ku pijak :-)

*sambil menyelam minum air.... aku nak g ikea AUH shopping.. hahahaha...

7 comments:

MT said...

just do yr best..kalau ada rezeki, alhamdulillah.... all the best from me... :-)

Anonymous said...

kalau fikir nak lulus u akan lulus. kalo fikir nak shopping u akan bershopping.. anyhow, i do pray for your success but please do your best in the exam. My post degree classes start 9th Jan.. Malaysia Boleh!!

Anonymous said...

rizal..alang2 meyelam minum air, biar sampai kenyang! Good luck for ur exam..moga berjaya..it does open up another opportunities

along & the clan

Green Nielsen said...

Gd luck in ur exam... semoga berjaya menjadi seseorang yang boleh d banggakan (pehal ayat aku skema niew.. huhu)

Lupa nak cakap, tumpang lalu yek, sori sebab leh tersesat ke sini.. ;p

have a nice weekend...

zal said...

MT
i do not expect much from this attempt... but semua kuasa Allah... Ameen...

Razi
insyaAllah... :-) thanks for the pray... u can do it as well...

along & clan
thanks... yup... kalau pass lah...

Green Nielsen
wah... ada org putih singgah my blog.. thanks for coming.... thanks for the wish gak :-)

rajin2 lah dtg blog ni lagi... :-)

Dills said...

I pun nak gi Abu Dhabi jugak...Shah dah gi semalam Sabtu for a month. I akan menyusul kemudian on the 18th lepak sampai January.(tunggu school term aidil habis)huhuhu...

Best ke IKEA??

zal said...

dills
g lah lepas raya haji nanti... ikea tak lah besar mana... mcm kat one utama dulu je saiz nye... tp better lah dari home center here.. hehehe