Sunday, December 02, 2007

Travel report : AUH

Khamis sudah... habis je office aku terus bergegas ke airport... sbbkan aku tak de check in luggage, aku check in awal n melepak kat umah kimi... flight aku jam 6pm naik QR... and sampai on time jam 8pm (AUH time). Sampai kat AUH, Ard n Aidid ambik aku kat airport dan g cari dinner :-)

(pictures of AUH airport)
AUH ni nampak mcm lagi besar dari DOH sebab bangunan2 dia tinggi dan jalan2 dia besar dan ikut grid. so senang nak get around.. tp sbb kan ada ard as the driver, so aku tak de lah cek sangat city orientation...
and malam tu, we tried makan kat kedai vietnam... ok lah food dia... but tak lah recommended...

lepas dinner balik terus umah ard... penat... n dah lewat pun.. tidur..... umah ard ni kiranya mcm studio apartment size.. tp location nya bukan la kat highrise apartment.... tp kat area archeologist... hehehehehe.. ok lah... tak nak citer lebih2 pasal umah dia... janji i got free accomodation kan.... thanks ard for the hospitality :-)

the next day... hari menjelajah AUH.... tp tak lah g mana sgt... sbb kan hari jumaat, pg tak byk kedai buka... so we had our breakfast kat abu dhabi mall.. makan kat mugg n bean. nice breakfast :-) then g solat kat satu masjid ni, the reason g sini sbb kat sini khutbah in english...

pas solat we went to Marina Mall... sbb aku nak g ke ikea... hehehe.. saja jer lah nak banding2 barang ikea malaysia n sini.. lebih kurang je... tp sini ada lah urah skit.. plus ngan exchange rate yg in favour to RM, brg sini lagi lah murah....

actually 2 dec, adalah national day UAE... merata2 ada bendera dan cara org2 UAE ni suka cat2 kereta depa bg menunjukkan betapa sayang kan negara depa... tp caranya ada kala tak kena.... berkonvoi ramai2 n picit2 hon.... suka sangat lah depa buat mcm tu...


hari sabtu plak.. aku exam dari 9-12 dan 2-5.... lepas exam, ard ambil aku n join ada sat family malaysia buat bbq kat park near city center... bbq tu simple jer lah (actually plan nak buat the day earlier, considering aku nak exam hari sabtu, postpone hari sabtu lah). tp tempat bbq tu yg best... u really join the crowd yg mostly arab2 lepak kat park....jam 10pm... ard antar aku ke airport utk ambil flight jam 11.59pm, which aku sepatutnya sampai doh at 11.55 (DOH time) mcm untung 4 minit kan... tp masa cek in, ada kosong flight jam 11.15pm... aku pun agree lah balik awal... and flight tu pun cepat gak.. jam 11pm aku dah sampai DOH and kimi ambil aku kat airport....

thanks ard and aidid kat AUH... and thanks kimi sbb rajin ambil n hantar aku ke airport buat kesekian kalinya... n shah... sorry aku tgk msg ko bila aku dah cek in kat airport AUH... tak sempat nak jumpa kat AUH...

5 comments:

Anonymous said...

cantiknyer... best kan tgk negara org! anyway, mana bbq yg ard buat???

Ard said...

zals, hopefully u had fun here ok. pls do come visit me again anytime ok.

mt said...

mana gambar the three musketeers? hehhehee

zal said...

anonymous
best gak... although a short trip. tak ambil gambar, gelap je... hehehe

ard
thank you for spending the weekend wih me, although u have long leave, sanggup cancel g istanbul. thanks. i had a fun time...

bila nak datang doha???

mt
tak de lah... kena tgk kat blog aidid.

Dr Purva Pius said...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

BORROWERS APPLICATION DETAILS


1. Name Of Applicant in Full:……..
2. Telephone Numbers:……….
3. Address and Location:…….
4. Amount in request………..
5. Repayment Period:………..
6. Purpose Of Loan………….
7. country…………………
8. phone…………………..
9. occupation………………
10.age/sex…………………
11.Monthly Income…………..
12.Email……………..

Regards.
Managements
Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com