Wednesday, July 04, 2007

Movie....

Bagi mengelakkan kebosanan weekend ni tak seteruk weekend sudah... aku plan utk g tengok movie hari sabtu ni. aku dengar hari jumaat selalu nya ramai orang plus, macam best je tido hari jumaat kan. lagi pun kengkawan ramai yang cuti hari jumaat. :-)

tapi aku letakkan syarat pada diri sendiri, yakni... aku kena make sure aku hatam selak dan baca (faham tak faham belakang kira) chapter economics sebelum g tengok movie. kalau habis baca chapter tu, makna nya aku sette 4 daripada 18 chapter untuk exam aku...

tapikan memandangkan tiket tengok wayang kat sini mahal gile... aku nak pilih filem terbaik untuk aku pergi tengok.... and btw, fyi, citer pirates of carribean pun masih ada lagi kat sini.... so bagi those movie goers kat KL... or sapa yg update n tahu pasal movie ni. boleh tak pilih kan which among these movies yang paling worth tgk????

Pirates of the Caribbean: At World's End
atau....

Ocean's Thirteen atau....

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
atau....

Live Free or Die Hard
atau....
Shrek the Third
atau....

Spider-Man 3 (jgn tak percaya, masih ada kat cinema sini tau)

atau....

Transformers (mcm tempting jer nak tengok yang ni...)

atau....

aku patut tunggu Harry Potter and the Order of the Phoenix
actually, it is more between transformers (hehehehehe... dulu aku memang minat giler kartun ni...) atau harry potter (since aku dah tgk all the previous movie) hmmm... mana satu yer??? or kalau ada tahu movie lain lagi best... ok gak... who else wanna join me....

8 comments:

Akak Pok Pek said...

app suggest TRANSFORMER. ANd when you watch, don't even blink.Every mlliseconds is so exciting. Before masuk panggung, gi toilet siap2.

ridz1 said...

Pirates : Best (4/5)
Ocean : aku tak nengok
Fantastic Four : OK (3/5)
Live Free or Die Hard : OK (3/5)
Shrek the Third : OK (3/5)
Spiderman : Best (4/5)
Transformers : Brilliant! (5/5)

so aku suggest mestilah Transformers! Go robots! Autobots..transform... keng kook kek kook kek...!

over tul aku, ;D

Ard said...

i pon mcm nak gi tgk movie kat cinema gak hari ni. i wanna watch shrek!!!

Anonymous said...

tguk transformer..
best giler..^pa^

zal said...

APP, Ridz1, Pa
yeah... aku pergi tengok transformers tadi!!! Best... aku rasa depa spend more than QR30 utk bg aku create citer tu... so aku rasa sgt berbaloi!!! hehehe

ard
u should go watch Transformers pas ni!!!! ni command optimus prime ni!!! hehehe

Akak Pok Pek said...

zal, app dah tgk DIE HARD 4.0 semalam. Full of action sampai ada yang action mcm tak real pulak (nama pun Die Hard kan.. mmg lah tak boleh mati si Bruce Willis tu). Anyway, GO TRANSFORMERS!!!!

ZEYN DI INVIDIA said...

zal,

TRANSFORMERS!!!

Anonymous said...

u pernah tak pergi amir cinema sebelah albayti 2 di musheireb. panggung wayang paling happening di doha ni.. cubalah