Wednesday, July 25, 2007

Personal attack (1) :-(

sebenarnya macam tak nak citer pasal ni... tapi... what the heck... aku citer lah... walaupun citer dah 2-3 hari sudah, tapi mcm mengacau keje dan kesihatan aku...

lanjutan daripada kes ini....

hari selasa sudah, department aku call lah dia dan minta dia jelaskan... ntah apa yang dibincangkan tetiba perempuan bodoh ni jerit kat phone, katanya aku tak sepatutnya terlibat dalam kontrak dia dan gaji dia... (fyi, supervisor aku taruh nama aku dalam cc list email dia pada perempuan bodoh)...

lepas dia letak phone, dia terus tuduh aku sibuk2 hal dia dan report kat department aku. aku pun deny lah, dan tak mengaku aku yang bg tahu, dan mmg normal procedure kalau depa tanya pasal cuti ke tak (i can say this sbb nama aku dah dalam cc list tu). tp dia blh jerit....

"you such a LIAR" dan dia blah....

aku tenang je lah, then bila dia balik, aku cuba lah baik-baik cuba utk clear the air... but nope... dia menjerit-jerit kata aku penipu.... aku busy body.... tapi dalam kecoh2 tu department aku call sbb ada supplier datang minta payment... belum sempat kawan dept office aku pass phone pada supplier, perempuan bodoh tu boleh rampas telefon dan marah2 pada orang yang disangkanya kawan office aku... (drama betul!) sebab disangkanya aku sibuk2 citer pasal dia lagi. bodoh! tp sbb kan supplier tu, aku kena balik ke department aku.

Dalam pada itu, perempuan bodoh tu reply email supervisor aku dan mengaku dia ambil cuti dan dah arrange nak replace pada hari2 akan datang (baru nak mengaku). sesampai aku ke department aku pun citer lah kat supervisor dan kawan-kawan lain yang perempuan bodoh tu jerit-jerit... dan aku pun dah pesan kat supervisor, tolong jangan libatkan aku dalam kes ni dah...

tp, supervisor aku blh reply email perempuan bodoh tu dan kata dia takkan dapat payment until dia serve keje dia... then dia tambah, aku ada kapasiti utk report pada dept kalau aku ditanya dan disebabkan itu department aku, mmg responsibiliti aku nak report apa yang patut. dan dia tambah lagi, kata aku report dia jerit2 kat aku, dan bagi amaran kalau perempuan bodoh tu buat lagi... dia akan report HR.

perempuan bodoh tu tak puas hati, dia dtg boss supervisor aku... dan buat complaint. kata supervisor aku, dia complaint konon nya semua org tak suka aku kat department... dan katanya aku selalu takder dan balik awal jam 3 (mmg keje aku pun 8-3 pun hahaha). then bila aku berselisih ngan dia n husband, husband dia threat yang depa akan watch me... and tab apa aku buat... huh! siap threat!!!

hmmm... aku relax jer... but tense jugak... aku tak pernah rasa ada orang attack macam ni... seolah-olah aku yang kacau hidup dia... dan sebab dah terbukti dia tipu... aku plak yang kena... but nasib baik my whole department support aku... Alhamdulillah.. ada gak support... :-)

2 comments:

kridz1 said...

fuhhh.. habat la zal politik sana tuh.

nak pikir maslah keje yang tak pernah habis satu hal, nak layan opismate yang mcm tarzan pon satu hal gak...

aku rasa baik ko hati2 la pasal orang camni tak puas hati kalau ko tak kena apa2. since dah terang2 dia salahkan ko, aku rasa dia mesti tunggu masa ko buat silap supaya dia dapat kenakan ko btol2... ish ish... tambah satu beban lagi...

but aku tahu, ko mesti survive punya... just percaya apa yang ko buat! relax bro... :))

zal said...

kridz1
insyaAllah... all is still under control... cuma kena lebih berhati-hati lah kot...

thanks for the advice. :-)