Sunday, July 01, 2007

Sunny...

semalam aku sembang ngan member kat KL... ye lah itu lah aktiviti sabtu aku... chat ngan member m'sia... depa cite kat M'sia sekarang panas...

wo... sini pun dah panas lah... sini lagi lah... tak der shade.. tak der pokok2 besar2 blh berteduh... kalau ikut ramalan cuaca... temperature sini range 40-42 degree... terik... dan malam nya plak tak de lah sejuk... berkuwap (bahasa org perak ni) ye lah.. so kira masa humidity tinggi tu, senanglah berpeluh... tak selesa langsung kalau keluar rumah...

tp satu lagi perkara bila musim panas ni, air nak mandi pun panas. kalau kononnya terfikir nak cool kan badan sebab cuaca panas tengahari... hehehe.. mimpi lah... disebabkan tangki air kebanyakan umah/apartment letaknya kat atas bumbung/atas flat.... jadi masa panas ni, air dalam tangki pun panas!!! so umpama mandi air panas lah masa tengahari...

cuaca panas ni terasa sejak pertengahan bulan 5 dan katanya akan terus sehingga pertengahan bulan 9... so aku ada 2 bulan lebih lagi nak menempuh musim panas ni... dan dalam tempoh ni lah selalunya pak-pak dan minah-minah arab akan ambil cuti2 panjang dan holiday ke luar negara... macam orang-orang kat office sekarang (arab lah) mula dah bercuti sebulan terus...

2 comments:

kelakar seram said...

Agreed with you Zals.

Orang orang Arab nie takut panas!! If majority of them semua keluar holiday, siapa yang akan menjaga kedaulatan negara mereka?? Bangsa India? atau bangsa Filipina?

Sungguh BODOH dan CETEK sekali fikiran orang orang Arab.

By the way, cuaca belum sampai 50 darjah...I sudah experience dah..lagi berjemur kat construction site...

Take care. Jumpa lagi kat Ponderosa.(kalau masa mengizinkan!)

zal said...

abg kelakar seram
wah marah betul tu... hehehe...

eh nak datang doha bila tu??? Ponderosa pun... ponderosa lah.. ok jer... :-)