Monday, July 09, 2007

Movie outing...

Last weekend, aku g tengok Transformers... for the first time aku mengunjungi panggung wayang kat sini.

malam sebelum nya aku dah ajak nizam join aku... and aku cakap kat dia, sms aku jam 12 kalau dia decided nak join.... tp sampai jam 12pm... no sms... so aku siap2 n nak gerak... tp baru jer aku reverse kereta dia plak sms tanya jam berapa nak g... so end up aku pergi pick up dia dan both pergi tgk movie.

sampai around 1.12pm... dan transformers ada kat 4 cineplex, ada show jam 1, 2, 3, 4.... so kitaorg ambil show jam 2pm cineplex no 4. Masa beli tiket.. baru 1/4 cineplex penuh... tp bila show... 3/4 gak penuh. org kat sini bukan nyer jenis nak beli tiket awal, dan beratur pun tak panjang.. no rush pun... and yang tonton semua bangsa ada... arab berjubah pun ramai... harga tiket QR30... mahal giler!!!

Sementara tunggu pukul 2 tu... sbb kan nizam tak makan lagi... kitaorang lepak kat food court je yang bersebelahan ngan cineplex... aku dah makan breakfast (pizza arab yg beli hari semalam) so nizam je makan... food court kat sini kira banyak choice gak lah.. ada fast food like McD, K-F-C, Hardees, Subway, Pizza Hut, makanan Lebanese, Syrian, Turkish dan Chinese...

then dekat jam 2 kitaorang masuk cineplex... sitting memang bagus.. memang tak ganggu langsung view.. and kitaorang beli seat tengah, kiri kanan semua arab berjubah...

aku sempat g beli popcorn.. yang pada pendapat aku sedap gak.. sbb dia kurang giler biji-biji popcorn yang keras tu.. hehehehe... ooh untuk review transformers... hmm... aku rasa dah ramai orang/blogger yang lebih arif dalam movie review...


tapi... kau rasa kalau masa robot tu transform dia buat dr jauh instead of close up, lagi best... masa kapal terbang land n jadi robot tu smart. eh, kenapa lagu dia bukan lagu macam dalam kartun dulu??? lagi satu, walaupun kononnya action pertama tu berlaku kat Qatar, tapi apa yang dibayangkan seolah Qatar ni mcm Badwi/nomad... dan dressing arab kat situ tak macam the real Qatarlah... tapi memang lah kat sini ada US army based, and katanya based yang paling besar di Middle East ni... (seronok tgk based tu hancur hehehe....)


anyway, kira bagus jugak lah cineplex sini... yang tak bagus nya org-org yang tak reti nak tutup bunyi hp ni.. kalau sekali tak pe, ni org yg sama, siap bercakap n marah2 lagi.. dan the worst part org ni duduk sebelah aku... tp nasib baik lah citer ni kira bising.. bukan drama... kalau tak sure aku konsentrasi terganggu...


ada orang tinggal komen kat my previous entry suruh aku tengok movie kat cionema kat Mushreib tu.. apa best nya??? macam ramai kelly-ng je... apa menarik kat situ?? any action?? can elaborate??

7 comments:

mt said...

jom tgk sekali lagi.. belum sempat tgk lagi..kat malaysia hari tu tak tgk sbb fikir better spend my two hours doing something else.. hehehehe

Amir cinema tu ke? apa kata u gi tgk dulu.. or maybe bambang66sg or az**l can tell us.. sbb umah dia org dulu sebelah tempat tu je..

zal said...

mt
boleh je tengok sekali lagi... u belanja ok?? hehehe

Bambang66sg said...

Amir Cinema cuma tayangkan cerita Tamil...tapi sebelah Amir Cinema tu, ada tempat shisha- Habee Bubbly nama tempat itu.banyak abang-abang Qatari lepak lepak kat situ..(sebelah malam aja)..kalau rezeki you, dapat big fish kot. For me...Biarlah Rahsia..

zal said...

bambang66sg
ooh itu je lah.... :-) ingat kan kat situ ada tayangan 'action' movie... hehehe

Anonymous said...

zal,
dok didoha ATAU DOK DILUAR NEGARA kenalah xperience mcm2, macm u makan di kedai sudan. samajuga lah tgk wayang hindustan di amir cinema...

takkan dok main di west bay je....

zal said...

anonymous
since u r so well experienced... apa kata kita g tgk movie kat amir cinema sekali???

bila mau pergi???

Anonymous said...

tak tahan bau kelly _ ng... he he..