Tuesday, July 24, 2007

Liar!!! Liar!!! Liar!!

Disebabkan department aku yang lembab... dan reputasi yang agak kurang baik... jadi apa2 salah jer... semua nak tuduh my department... dan kalau benda-benda tu relate ngan aku kena lah aku defend dengan proof yang aku ada, memang kadang-kadang tu tuduhan-tuduhan yang memang mengarut...

adakalanya memang betul terang-terang menipu aku... dan tak de bukti apa-apa.... dan depa boleh tuduh department aku hilang kan... dan yang kena, aku jugak...

adakalanya depa yang mixed up dan get confused ngan apa yang patut depa buat, tapi alih-alih depa kata semua dah bagi kat aku, sedangkan satu pun tak dapat... selagi aku tak explain dan merungkaikan apa yang depa mixed up, habislah semua orang ingat aku putar belit... padahal benda tu takde kaitan ngan aku...

susah keje sini, bila mana orang cakap belakang-belakang... tuduh bukan-bukan... dan nobody backs u up... tambah plak kita orang asia, kena deal ngan orang putih nih... tapi setakat ni semua aku boleh handle lagi... dan settle... dan boleh buktikan sapa yang menipu tu... cuma takut aku terslip sekali... mungkin padah lah jugak... harap-harap tak...

7 comments:

MT said...

apa kata aggresively cari keje lain?

nur said...

selagi berada di pihak yang benar...

bam said...

U need a break!!!

Bambang66sg said...

You need a break!!! It seems a lot of politics happening in your office. I do agree that you need a "mountain" to back you in times of trouble..but basically, be professional and know your works. Be prepared when someone attacks you about works. Your intelligence can make them inferior to you. But if they attack you on personal level, errr...bunuh aja mereka.

your handphone no still the same kah?

Anonymous said...

"u better leave before they make you to leave..."
take extra care and do consider MT advice

zal said...

mt
yer... i will... i think malam ni nak register at few website... nanti show me the websites...

nur
but kenkadang, although kita benar dan cakap yang benar... kalau orang dah pakat menipu... mmg susah...

bam
i think so... tapi lambat lagi lah balik/bercuti. selamat datang ke my blog.

Bambang66sg
thanks... but now dah attack on personal level... hmmm... but luckily this new case my dept back me up. but still quite tough to face.

yup, still no lama.

anonymous
thanks... insyaAllah... :-)

ZEYN DI INVIDIA said...

zal,

sabar aje...