Sunday, September 09, 2007

Green... Garden...

Another food review... or shall i say, restaurant review... MT, sha, nizam n aku g ke 2 restaurant last week... ni g masa weekdays... sesaje je try....

1. Garden Restaurant

Ni restaurant india... more kepada northern indian cuisine... buffet spread dia tak mahal sangat QR39 per person. dah 2 atau 3 kali datang sini dah... the first time was hari pertama bersahur Ramadhan tahun lepas... sebelum2 ni datang, aku makan ala-carte... ni jer first time makan buffet...

spread dia bagus.. ada lah dalam 6-8 heavy dish... ada ayam, ikan n daging... ada 2-3 jenis dessert dan we think a homemade ice cream yg sedap. ada roti naan dan 2 jenis nasi... ada soup and salad.... berbaloi lah kiranya... food dia lebih mengenyangkan berbanding kat ponderosa...

2. Green @ Ramada...

Another restaurant kat Ramada yang kitaorang g... yg ni servee vegetarian food, which mostly indian style dishes lah.. hehehe.. indian lagi kan... :-)

interior design mmg cantik.. serba hijau.. n cosy...








dalam menu minuman dia ada so-call signature drink dia call green... air sayur2... mt try air ni.. mmg pure sayur... :-) and ada few other choices air yg berasaskan sayur... and food not really expensive lah... macam kat garden restaurant je price dia...
for starter dia bg dia bg papadom n 5 type of sauces... for starter kitaorang try tomyam sayur yg sedap (QR20).... for main dish we tried roti pratha ngan dish daripada terung (QR10 je) ok...

but the best among all is this food looks like pie... the call it kisses (QR20). inti dia ayam mcm murtabak n karipap skit.. but the sauce tomato tu sedap... aku rasa depa ingat kitaorang ni food reviewer dari majalah/skhabar kot.... sbb aku sibuk ambil gambar... so bila kitaorang tanya pasal sos tu.. siap chef dia keluar n explain macam mana nak buat sos tu.. hehehe.... kalau rajin aku cuba lah sauce tu... makan ngan murtabak hehehe..

so this week dah nak puasa dah... sure tak sempat nak g restaurant lain dah... :-) tak leh nak post gambar makanan dah kat blog ni... :-)

2 comments:

MT said...

mana ada ayam ... nama lagi vegetarian restaurant.. kisses tu inti dia spinach and egg kalau tak silap...

zal said...

mt
a ah.. hahaha.. tersilap fakta lagi...

maybe ada spinach n apa2 jer lah.. lagipun dalam menu tu tak de pun dia specify apa yg kat dalam kisses tu...