Monday, September 17, 2007

Bazaar : Kuih Muih...

among other thing yang aku rindukan M'sia ialah... kuih muih yang berbagai jenis makan lepas terawikh.. or org kata moreh... selalu aku mmg beli kuih lebih kat bazaar Ramadhan... kemudian makan skit masa berbuka n balun the rest masa lepas moreh...

n kalau kat malaysia tu tepi2 jalan banyak jual kuih.. ada yg sedap... ada yang tak sedap... tapi semua boleh katakan habis jer.. so kitaorg ni pun plan lah buat kuih.. utk makan sendiri dan jugak nak jual kat Bazaar Ramadhan... sbb kat M'sia pun org berani mati jual makanan walaupun tak sedap.. apa salah nya kitaorang try buat kuih and jual kalau sedap n jadi kuih tu... so sapa nak try kuih kitaorang datang lah bazaar ramadhan kat embassy nanti yer.. :-)
tu dia... kuih tepung pelita, buah melaka (tanpa kelapa lagi tu), cucur badak, cek mek molek dan kuih keria.... mungkin tak semua akan dijual... tapi banyak lagi yg sedap2 akan dijual... :-)

6 comments:

Dills said...

Eh korang nak buat cucur badak ke? I ingat i nak buat lah sebab brg brg semua ada kat sini. The onde onde and ketayap tu i punya gula kabung & gula merah sayangla nak guna buat berjual mesti byk nak pakai. Kalo buat makan kita kita ok la....

Anonymous said...

Tabik betul kat korang nih.. balik mesia leh bukak bisnes mkn2 la..

mt said...

buah melaka ke? or kuih koci? hahaha

zal said...

dills
buat la cucur badak, kitaorg buat tu utk makan sendiri je. Gula kabung tu guna lah yg thai atau india punya, ada jual kat supermarket sini. tak perlu pakai yg original tu, rugi...

anonymous
makan utk survive kat sini je, kalau kat m'sia. beli je kalau nak makan.

mt
hehehee.... tu lah, kurang menjadi, gambar togel tu org ingat epal lagi.... :-)

Ezwan said...

omigod..i miss your house sangat.. =( teringat dulu2..

zal said...

ezwan
we miss u too here... kalau ko ada sure lagi meriah... at least bila semak2 kat umah tu, ada org kemas... :-)