Monday, September 24, 2007

31536k saat...

(ooppssss.... entry ni patut dah buat minggu lepas... tp malas nak tulis...)

jam 6.30am 19hb ssudah bererti aku sudah menempuh lebih 31 juta saat atau 525 ribu minit atau 8760 jam atau 365 hari atau setahun di bumi Qatar ni.... yeah!! dah setahun aku kat sini... apa aku dah buat???

utk tempoh satu tahun sudah... ini lah highlight of my life... as described dan diceritakan dalam blog ni...

September '06 .... aku mula menapak kat bumi Doha... dan bermula puasa sorang2, tu lah masa sedih tu... tambah2 plak ada problem ngan contract aku... rasa nak balik jer.... nasib baik ada MT, dia la yang tunjuk2 doha ni... make me feel comfortable

October '06... menempuh bulan Ramadhan di Doha... dan dapat my old apartment... dan yang paling penting beraya sorang2 di tempat orang... tp masa beraya kat embassy ni lah aku kenal ramai kawan... yang sampai sekarang ni lah kawan2 aku pun...

November '06... aku dah 'berjaya mendapat lesen' hehehehe... dan masa ni lah first time buat makan2.... :-)

December '06... Asian Games!!! dan ujung bulan aku dapat g ke office London... dan lepas tu terus dapat balik M'sia.. raya haji... :-)

Januari '07... celebrate raya haji kat KB... bila balik doha tak banyak sangat aktiviti... and enjoying winter!!!

Februari '07... aku beli kereta!!! first time aku tgk org kena buang keje, tragis.... then later aku fly g jalan2 ke Dubai/Sharjah.. best!!! ezwan datang..

March '07... melepak2 kat Dunestock 07... then hujung bulan first time gatal tangan sibuk2 buat jualan kat Dukhan... :-) best best best...

April '07... ezwan cabut hehehe... dan trip ke Utara Qatar... n masa bulan ni lah Nicol menang Qatar Classic

May '07... jalan2 ke Muscat.... :-)

June '07... ooopsss... office agak kelam kabut.. my boss kena buang.... :-(

July '07... makin problem kat office.. now sbb ada perempuan bodoh tu.... and for the first time aku sakit (skit je pun) dan first time tgk movie kat doha...

August '07... sibuk memasak... buat makan-makan... hehehe.... office dah ok... :-) dan aku pindah umah baru... :-)

September '07... g jalan2 ke bahrain... dan makan2... dan walla... berjual lagi.. now kat Bazaar Ramadhan... dan puasa kat doha... :-)

so what's on the pipeline.... apa nak buat lagi setahun kat doha???

- Travel.... balik M'sia Oct... planning.. ke Syria/Lebanon (dec), Umrah?? (Feb/Mar), UK/Holland (June), Sana'/Salalah on summer...

- Parents nak datang in December :-)

- visit broadcast center??? ke mana plak, blh tak depa hantar aku ke Washington???

- exam??? harap2 pass lah december ni... oooopsss.... study tak pun, berharap jer.. ahaks... kalau pass, june another paper...

hmmmm.... berangan je lah kan... :-)

6 comments:

mt said...

berangan tu kena ada, sebahagian dari planning.. :-)

insyaAllah boleh buat semua tu.. sebab MT dah tak de nak kacau ..hehehhe

zal said...

mt
yup... tu sbb aku selalu berangan...

hehehe... MT mana pernah kacau, tp life for sure will be boring...

عيديد said...

Zals kitaorang semalam pun plan nak pergi Umrah february ni.. So boleh kita pergi sama - sama.

zal said...

aidid
we plan to drive je... insyaAllah... kalau ada rezeki boleh pergi sama2... :-)

Ezwan said...

hahaha..its so funny reading "ezwan datang" and "ezwan cabut"..hahaha..

zal said...

ezwan
hahaha.. mmg it's a funny experience.. tu sbb taruh tu... :-) kind of a significant milestone masa kat sini...