Sunday, July 13, 2008

'Pick-up Lines'...

Semlm aku ngan few other kengkawan kat sini tengok 'tayangan perdana' cerita yg aku namakan the 'pick-up lines' (nak tahu apa tajuk sebenar, go to this website)

Aku bukannya nak komen sangat pasal movie ni... sbb byk lagi blog yg komen pasal citer ni, and kat Malaysia, korang blh tgk cite ni kat movie theatre with a better picture and sound... (semlm tgk vcd cetak rompak version...)

anyway, aku terpaksa mengaku kat sini that am now berusaha untuk mencari seorang wanita utk digelar isteri and at the same time aku pun tengah sibuk2 berusaha mencari kerja baru...

in comparison between the 2... kalau aku mencari keje... what i set is... so long as i can get out of Doha and so long as it gives me better pay... pun dah ok. kenkadang, aku fikir tak perlu sangat nak tengok whether do i really like the job ke tak... sbb... aku rasa aku akan blh adapt. n kalau betul2 tak leh adapt pun, aku cari lah keje lain...

but untuk cari isteri ni plak... (diambil dr cerita 'pick up lines') adakah ia "cinta atau sekadar keperluan memiliki" the pressure that am facing now (do not know lah dr mana dtg pressure pun). it is sekadar keperluan untuk memiliki, yang mungkin dipengaruhi oleh usia aku yg dah tua ni. hmm... mencari isteri bukan macam mencari kerja, bukan?... pada aku kalau tak sesuai, bukannya boleh nak tukar mcm tu je and kalau dah pilih, kenalah settle with the decision sampai bila-bila. mana mungkin setelah beberapa tahun, kita decide utk cari perempuan yg lain. so macam mana? adakah perlu diterbitkan dulu cinta sebelum decide kawin? atau kahwin je setelah pilih yg sesuai (dgn pilihan terhad dan masa yg dihadkan) sekadar memenuhi keperluan? hmm...

anyway, back to the movie... hmmm... cite ni bagus gak utk ditonton oleh laki yg ada 2 isteri... or perempuan yg kawin bermadu.. hahahaha.... manakala "aku enggak punya satu pun" :-(

9 comments:

Anonymous said...

all d best dude! ingatkan balik kali nih dah bleh bawak minah arab jumpa parent hehheee..

-Razi-

puteri umno perak said...

.......i'll buy u a cup of coffee and a slice of cheesecake at coffeebean and we'll talk about this... very menarik indeed....!
;-)

Dills said...

Yang enggak punya satu pun boleh juga nonton!! Dont worry you will find your centa hati one day. So long you dont be so picky like our friend sudah lah.

Btw, i like the movie. Walaupun bahasanya kurang difahami, tetapi kalau di dalam diri kita ada sedikit seni dan feel..kita tak perlu berdialog untuk memahami sesuatu. Gambaran sahaja cukup untuk memberitahu sesuatu cerita dan maksud. Byk yg i belajar from this particular movie.

Especially.. 'cinta atau sekadar keperluan memiliki' Alhamdulillah i menemui cinta dan memilikinya! Syukur!

Que Sera Sera said...

"Bila keyakinanku datang,
Kasih bukan sekadar cinta,
Pengorbanan cinta yang agung.
Ku pertaruhkan.."

ainul said...

shud read the novel..........
its better & more interesting
byk plot2 yg dorg xmasukkan dlm dat muvi, n they did make few changes
but i do agree cite ni bagus,hehe

oh n gudluck wit mencari isteri ;D

Anonymous said...

yg ada di depan mata tu jangan diabaikan..kita selalu nampak yg takda je, yg depan mata selalu tak dibiarkan layu..haha

whatever it is, take it ez.. ada jodoh tak ke mana.

never get married for the wrong reason! get your conscience clear.

as for the movie, wa tak tengok lagi la...uhuk

Que Sera Sera said...

Ok, just watched the movie and i found one word to describe it - INDAH!!

Anonymous said...

jodoh..pertemuan...ajal dan maut telah ditentukan oleh yg Esa.. All da best to you..
-nurul aisyah-

aizal said...

Rizal.. insyallah,, ko akan jumpa cinta sejati 1 hari nanti.. ishh aku lom tgk lagi citer indon tu... tgk kat you tube laa nampaknyaa..