Monday, March 10, 2008

Perak DUN...

aku cuma tertanya-tanya... adakah barisan rakyat i.e. DAP, PKR dan PAS sama status nya ngan BN... i.e. kalau depa menang separately consider coming to 1 party like what happened to MCA, MIC, UMNO etc in BN...

sebab for Perak DUN... we have 28BN, 18 DAP, 6/7 PKR/PAS... actually kalau tak kira as 1 party.. BN yg lebih banyak seat... as compared to the rest... but they cannot rule the state sbb depa tak de majority....

therefore, it could probably kerajaan campuran with all parties govern the state.... is this possible? betul ke mcm ni???

4 comments:

bambang said...

I was surprised that 5 negeri sekarang ditangan pembangkang. It's a wake up call for the Malays..or should I say UMNO in particular...

Zal, kalau Nurul Izzah boleh bertanding dan menang, you bila lagi?? Bila lagi nak berjasa untuk negeri Perak???

Muqreez said...

Harapan Baru untuk Malaysia...

el ridz said...

aku pun tak tau mcm mana pakatan ni di ambil. macam kelakar la... maybe boleh amik saper2 je bergabung untuk bentuk kerajaan negeri.

Latest lg best, DAP tak restu pemilihan wakil PAS as MB Perak. Kalau PAS tk bergabung ngan diorang, diorang tk cukup kerusi nak bentuk kerajaan. ntah, pelik lak aku rasa.

btw, aku rasa puas jugak ngan keputusan PRU12 ni... kasi bontot KJ tuh panas sket la... lagi ramai la nak kipas lepas ni...hehehe

zal said...

bambang
everyone was surprised as well with the result.... me bertanding? jadi pengerusi Persatuan kat Qatar ni pun tak nak hahahaha....

muqreez
we'll see sejauh mana kita blh berharap...

el ridz
yup.. punya lah kontroversi DUN perak ni :-)