Thursday, February 04, 2010

Mission will fail!!!

On oct 4 2009, aku taruh status camni kat fb aku...

gained 5kg during eid... next target: to loose 15kg in 180 days... (1kg every 12 days; 83 gm per day) any joiner?

status ni aku taruh setelah aku balik malaysia utk cuti raya 3 minggu... masa tu aku gained 5kg.. jadi berat aku in total 78kg...

today 4 February, 4 bulan (or 122 days) setelah tarikh tu... kalau ikut target i should have weighted.... 78 - 122days x 83gm = 67.8kg.... tp aku tak displin on makan... aku good food over the weekend.. and this morning my weight was 69.2kg.. missed by 1.4kg!!! (btw, thanks zaireen sbb hadiahkan aku weighing machine digital tu...)

actually bila sampai the 3rd month... aku dah lowered down my target... nak aim 67kg instead of 63kg hehehehe... meaning with 2 months to go i kena turun 2.2kg je... tp... itu pun mcm tak achievable... sbb....

My Parent is coming to Doha!!!! yeah... mak masak tiap2 hari for the next 1 month!!! in fact instead of turun 2.2kg... there's huge possibility i gained back 9kg jadi 78kg!!!! hahaaha....

they are coming this saturday... will arrive at 5pm... together with my younger brother and maksu n makcik ani (kwn travel maksu)... hehehehe... actually lepas balik haji ari tu, aku mcm terasa nak balik kl... tp mcm cuti susah nak dpt.. so aku pujuk lah depa dtg sini.. alhmadulillah... depa makan pujukan.. :-) now they will be here... am happy...

uiks.. rumah tak kemas lagi ni.... esok kena kemas umah... :-) ooh btw... end of this month nak bawak depa g muscat... yeah, i promised to bring them there sbb depa kata doha ni boring sangat kalau nak dtg doha je... depa pun dah sampai sini dulu... yeah muscat again... and dubai again.... oh... dubai shopping festival is happening now... giler lah aku belanja bulan ni... hahaha... tak kisah.. so long as am happy... better still if my parent is also happy....

tak sabar ni nak tunggu depa.. :-)

3 comments:

PiNkLaDy said...

saya sangat jeles! huhu.. dan masih keciwa sebab saya mahu jubah.. ekekke

sherry said...

Akak can imagine macamana happynya Rizal.

Anonymous said...

Zal..i rasa you akan gain weight dengan hebatnya...he he achieve 80 jadinya...kena ping pong balik aaa lepas ni..

-adik SHERRY-