Thursday, June 26, 2008

Bloated @ Regency

selasa sudah aku treat Aizal n Yeen for scrumptious seafood buffer kat Gourmet Restaurant - Sea Harvest @ Grand Regency hotel... memang giler banyak seafood, tp mmg lah rasanya tak sesedap cara org kita Malaysia masak, but good enough. memandangkan kat Doha ni mmg kurang serve ikan kat kedai2... kira mmg berbaloi buffet ni.
from top left: tower of udang, deep fried hamour, lauk pauk seafood based sedap
second row : cold starter n salad, beriani seafood, desserts
3rd row : - my meal - deep fried crab + big prawns, oysters + various cold starters, beriani + grilled prawn + oyster bercili + other lauks

Buffet ni hanya ada hari selasa. masa buat reservation, they've told me the price per pax was QR140nett. and i've agreed with it (mmg hari tu aku pernah g sekali n harga mcm tu) tp bila nak bayar, jadi QR199 plak... apa lagi aku pun argue lah... at last they charged us for 5 pax, when sebenarnya 7 pax.... so dapat lah jugak lebih kurang QR142nett per pax. and it was really worth it.


pas ni nak cari hotel mana lagi best for makan2...

4 comments:

Que Sera Sera said...

come back to Malaysia, and u will be more bloated!! am sure by now, dah terfikir2 nak makan apa kan...hehe..
i can just lists down kat sini, but then, free promo pulak to those eating places..;)

Dillzz said...

Laparnyer tgk...jom gi lagi sekali nak??

radius-qatar said...

Sorry Bro tak boleh join...tp next time 'MAY BE'.

zal said...

que sera sera
heheeh.. yup.. especially breakfast near wisma fam tu...
tak sabar!!!

dillz
mahal lah.. dia nak caj 199 lah after tax... nasib baik ari tu i dah minta discount!

radius qatar
ok.. next time...