Sunday, June 22, 2008

It's Makan time again...


Last weekend we had glorious makan-makan time again...

1. by Azerdills...
Dilla dengan rela hati nya organise makan-makan for 2 valid reasons...
- first farewell utk Aizal n Yeen (hehehee... there'll be few more farewell makan2 for them coming!!!)
- surprise birthday party for akak diba yang telah mencecah usia XX tahun...

Dilla served nasi ayam n import laksam dr Eja... both were wonderfully sedap... yes they are mmg sedap... plus... dilla dah mula buat kuih yg pakai steamer... keep making kuih dilla... lama-lama nanti sure perfect! and we of course don't mind jadi ur tikus makmal utk test all the kuih muih tu...
actually we had few other makan-makan kat umah dilla ni dulu... but entah mcm mana it was not in this blog... sorry dilla... i think at 1 time tu, my camera was out of battery, so tak de ambil gambar... that was makan-makan for aidil birthday cum surprise birthday utk kak ruby, abg kimie and frans :-). but when it comes to dilla's place... one won't miss this item... hehehe....
back to the makan-makan last weekend... diba was so surprised yg ada birthday celebration utk dia. disebabkan dia memang tak sangka and this makan2 ni like normal makan2. it took her and abe more than 10 minutes (ntah2 lama dari tu) utk naik tangga ke tingkat 3, kitaorg ni plak dah lah duduk dalam gelap n sha terpaksa lah pegang kek yg dah berlilin... sampai cair lah lilin yg ada kat kek tu n kena replenish taruh lilin baru. apa lah yg digaduhkan akak n abe kat dalam kereta tu. to kak diba, hope u enjoy the surprise birthday bash.
2. by Adam's family
on saturday plak adam buat makan-makan... ada nasi goreng cina, ayam goreng with yummy lemon sauce and superb mee bandung! oh, the choc cake pun sedap... plus org lain bawak cendol, kuih ketayap n sagu gula melaka... penuh meja!
actually no one knows why there's a makan2 kat umah adam... but anyways, its makan-makan... so who cares apa reason dia... enjoy je lah.. but i guess most of us were not around masa anak dia punya birthday ari tu, ni kind of bg kitaorang tengok hadiah yg kitaorang bg kat anak dia (hahaha.. we gave the money to dilla n dia je yg beli, tak tgk pun.... :-))
and both makan-makan ends a bit late... because the guys sebuk tgk bola... hehehe... and the underdogs won!!! i like!!!
*update... We had another makan2 again tadi.. and buat projek besar-besaran... heheheh... anyway, best spain menang!!!

1 comment:

aizal said...

Terima Kasih banyak2.. makan-makan yang korang sponsor .. Thanks to Dilla n Shah, Rizal, Adam, Kak Ruby and Kak Tintin, Abe n Kak Diba, Nizam n Sha, dan juga Che Le sekeluarga sanggup bagi pinjam kereta on our last day. dan juga kepada semua yang terlibat.. Semoga dimurahkan rezki.. insyallah kita jumpa di London!!