Friday, October 06, 2006

Iftar at Embassy...

Hari jumaat aku g beruka puasa kat kedutaan M'sia... ada jemputan buka puasa sama... jadi aku pergi lah sendiri ke sana... makanan ok lah... ada ulam2 sikit, SAMBAL BELACAN (hehehe... excited sekejap nampak sambal belacan...), ada berani kambing (the main dish), kari daging, ayam masak merah dan sayur campur... ada lah makanan lain tp sikit2 ajer lah... dan ada satu meja penuh ngan desert tp takder popia goreng ngan cucur badak... hehehehe... ok lah kenyang lah makan and ada lah kenal sorang dua org Malaysia... walaupon yg datang ada lah dekat 200 org... tp ramai dtg berkumpulan... jd mereka sembang sesama mereka lah.. kenkadang ajer aku mencelah....












tetapi yg tak best nye plak (asyik ada ajer citer tak best hehehe) aku mintak tolong apt nih panggil teksi... tepat jam 4.40 teksi pon tiba... tp bukan lah teksi biasa... aku ingatkan dia call 'taxi sapu' ajer... aku pon naik lah... dah lah plak teksi tu tak tahu mana embassy... nasib baik aku tahu landark dekat2 situ... maka bila sampai drebar teksi tu kata QR40 (RM40)... gosh... then aku kata aku ada QR70 ajer... then dia bg lah discount RM30... but he'll come to pick me. what to do mmg tu lah plan aku pon... aku terima lah cadangan drebar tu... tambahan plak... mmg kawasan embassy tu kurang teksi lalu... hmmm... jadi total nyer... habis RM60 utk g makan sambal belacan... hahahaha

4 comments:

MT@Qatar said...

Next time, call the taxi yourself and try to call far far in advance. Call Mowasalt. Dont ask hotel to do it. They (staff at hotel) tend to call their friends. Anyway, hope the QAR60 worth the sambal belacan!!

btw, Abu Dhabi was great!!

~ MT@Qatar

zal said...

hmmm... yeah...

masa plan nak ke embassy tu terlupa beberapa perkara... like (as u said) call the taxi by myself... or at least agreed with the charge upfront... hmm... maybe i was too excited to indulge myself with Malaysian food.

InsyaAllah will not do the same mistake again...

Anonymous said...

hahaha.. aku gi airport dari hotel pun naik limo. RM40.. tapi boleh claim hehehehee.. menghabiskan duit company -razi-

zal said...

u memang... tak per kalau company macam tpt u keje.. apa lah RM40... RM400 pon tak kemaner.... :)