Thursday, September 27, 2012

My own ghost...

Aku skarang ada keje skit kat Doha. Balik to old office for a week. Aku dtg Doha dari hari Sabtu lepas. Took the 7 hours flight back to the dessert. Mmg sepanjang jalan rasa boring... plus kesian kat wifey yg again kena tinggal kat umah... sian dia...

arrived at midnight, and terus doozed off... and ahad dah start keje kat Doha... hari pertama agak boring lah... ooh am not actually nak cite pasal keje kat doha ni.. :-)

Being in Doha bkn bermakna aku tak buat keje kl... aku mcm kena berada in both places and wearing two heads.. kejap2 keje kl and kejap2 keje Doha... tgh2 keje... tetiba kawan kat doha bg tau aku satu citer seram...

pada pg hari isnin (masa aku kat Doha bekerja, or perhaps still tido due to time difference), receptionist office KL aku ada nampak aku kat ofis... dia selalu dtg pkl 8++ almost 9, dan aku selalu dtg lebih kurang time tu tp lewat skit dr dia. Masa dia lalu depan office aku, dia nampak 'aku' berada kat dlm office. dia siap greeted good morning and 'aku' pandang and senyum kat dia. 'I' was wearing a pink white stripes shirt. dia actually tak tahu yg aku sepatutnya kat Doha... so dia ok je lah.

Come afternoon, dia nak g lunch dgn other colleagues, dia cakap... eh ajak lah 'aku' gi lunch skali sbb kebetulan both of my dept colleague tak dtg ofis. sorang cuti, sorang kucing dia sakit. and my other colleague cakap kat dia... eh, aku mana ada kat ofis, aku kat Doha... then baru dia tahu.. n dia tak percaya.. dia kata dia nampak aku pagi tu... confirm...

dan nak jadi cite, ada office mate lain nampak aku jalan belakang dia pg tu. yes, with pink white shirt... at a different area of the office but still awal pagi... giler lah...

now, no one want to work late kat ofis... semua takut... aku citer kat wifey, dia dah pesan, if aku kena delay my trip back, make sure confirm kan kat dia the exact timing and date... and if anyone appear on different timing, dia akan halau. any surprise2 konon balik awal, is totally not allowed!!! and she said it is not funny kalau aku nak muncul awal...

hmm... can there be a ghost of myself in the office... or shall i ask for a pay rise since aku blh berada kat 2 tempat at the same time... hmmm....

2 comments:

Mohd Hazaruddin said...

double pay!

whitelighter said...

tak cakap pun ko bela hantu raya.. patut kerja semua beres.. ada assistant rupanya