dlm nak membuat rendang dinding nih preparation daging yg makan masa yg banyak... first kena rebus daging tu dulu...
setelah daging direbus, potong nipis2 dan kemudian goreng....
lepas goreng tu.. daging2 tu ditumbuk supaya lebih lembut... make sure tumbuk sampai lembut... kalau tak daging tu susah nak dimakan...
sementara tu... blend bawang merah dan bawang putih...
kemudian.... masukkan bawang tu... dan rempah ratus... dan tumis sehingga betul2 masak... setelah tu.. masuk lah daging... sampai masak sehingga sebati....
dan hasilnyer.... (nih tak cukup kering nih... patutnyer kering lagi...)
4 comments:
Rendang tu ok lah... Bagi 7/10 boleh?
~ MT@Qatar a.k.a Zals Rendang Dinding Guinea Pig... :-))
banyak kurangnyer rendang tu... nanti my 3rd try insyaAllah dah ok... (2nd try being during Hari Raya nanti... hehehe)
apasal nampak lain jer rendang dinding tu? macam gulai kawah jer? muahahahahhaa
-RAZI-
hahahaha... tu tak kering lagi lah.... but kurang asam lah rendang nih... lain kali akan cuba sekali lagi... :)
Post a Comment