Friday, November 23, 2012

Demonstrasi??? pergi jalan...

Kebetulan office aku ni dekat sgt dgn kedutaan US. Jadinya, bila ada isu dunia je, ramai je lah org nak demo kat depan US embassy. Selalunya demo lepas solat jumaat... korang yg berdemo ni tak keje ke?

anyway, bab isu palestin - gaza pun sibuk nak demo... dulu demo pasal video kutuk islam. Aku x de lah nak menegah berdemo... go ahead and do... tp apa matlamat korang???

for me, pasal isu palestin - gaza ni, drp korang sibuk demo dpn US embassy, apa kata korang g berdemo depan Saudi embassy or UAE embassy or even Qatar embassy... Jordan n Syria embassy pun apa salahnya... sebenarnya our big brother yg sepatutnya tolong kita... tak lah nak marah our enemy yg seterang2 nya takkan membantu dan ada polisi depa sendiri... buat penat korang je demo...

if you guys do have contact with rakan2 pendemo overseas... apa kata if ada je lagi benda berkaitan islam, g demo kat embassy negara2 islam especially negara pengerusi OIC or liga arab... then ask them to react and see whether jadi apa2... if your own big brother pun diam kematu... so apa korang nak buat... kes rohingya pun mengadu kat US... US tu ketua negara Islam yg membantu umat Islam ke???

tp org2 demo yg menentang kezaliman ni pun berpatisan... kes Syria takde plak depa nak demo depan US embassy (or mana2 embassy). Kenapa? bukan ke itu lagi ramai org mati dan dah berterusan bertahun2.... kes kemarau kat negara islam Somalia... ada korang kutip derma n direct membantu??? ke projek2 mcm ni tak glamer???

3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

eltamaz elmithaly said...




شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالدمام
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالدمام
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالدمام
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالدمام
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالدمام
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية لمكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالدمام

eltamaz elmithaly said...


شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالخبر
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالخبر
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالخبر
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالخبر
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالخبر
شركة المثالية لرش المبيدات بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
شركة المثالية لتنظيف البيوت بالخبر
شركة المثالية لتنظيف الكنب بالخبر