Saturday, October 24, 2009

Ujian...

Kalau kita pernah baca majalah Mastika... selalu kita baca tentang ujian Allah di tanah haram.... kenkadang rasa gerun plak bila nak g haji ni...

tp... pada aku... ujian dah sedia ada even sebelum g haji... aku dpt rasakan ujian on tahap kesabaran mmg memuncak masa ni...mcm dengan semua org aku tak puas hati... ada je yg buat aku marah... (before this aku rasa tahap patience aku mmg tahap tinggi... sbb kalau tak tinggi tak mampu dok hidup ngan org arab). frankly, for those who know me... aku ni mmg kaki complain, tp sekadar sebut kat mulut je... tp still bersabar... tp lately, rasa marah tu mcm terlebih... macam sampai nak maki2 org...

Alhamdulillah aku dpt tersedar lagi... tp tu lah... ujian Allah dah bermula...

* p/s -
For all readers yg aku kenal directly... and those for yg aku belum kenal lagi... aku mohon maaf atas segala kesalahan yg aku dah buat sendiri... kesalahan pada Allah blh lagi minta ampun, Dia yang maha pengampun dan pemurah. tp dosa sesama manusia ni aku kena minta maaf direct dengan korang semua... Maafkan aku... dan bg ada yg aku berhutang... tolong bg tahu ye...

7 comments:

bofoyengfeng said...

selamat menunaikan ibadah haji bro..
gua tah bila le? dapat gi umrah pun ok gak..
moga dapat haji mabrur bro..;)

Ard said...

hope everything goes well ok.
jgn lupa doakan i kat sana nanti k.
am so happy for u!! bila la i nk dpt pegi ni...

zal said...

bofoyegfeng
terima kasih... insyaAllah nanti ada rezeki

ard
insyaAllah... ada rezeki nanti...

bambang said...

Zal,

Bila akan berangkat? I am so happy for you..semoga ibadah you disana diterima Allah. Terkasar bahasa dan berhutang? Tak adalah. You are one of the nice person that I ever met.

Zahed AJI said...

Doakan yang terbaik buat hamba sekeluarga,insya'allah semuga mendapat hajj yang mabrur wahai sahabat ku yang dikasehi.Just to share,there was a calling for me to do the coverage sbb existing tech crew refusal to get the jab.Syukur alhamduillah I had that calling 2 yrs back with umra b 4 hajj with the whole family by bus(29 hrs 40 mins)Trust me,it is the best experience one could be redha with....

ummu masyita said...

Tahniah ya

zal said...

bambang
berangkat insyaAllah 17hb. thanks for the doa. Saya pun meminta maaf for all the wrongdoings i've made.

Zahed
terima kasih for the doa... am looking forward for the experience..

ummu masyita
terima kasih