Wednesday, October 28, 2009

irony...

1. aku dapat cikgu baru mengajar french, cikgu lama dpt keje tetap somewhere else... tp yg tak best nya, cikgu ni tak tahu cakap english.... dia ni tunisian... so dia tak paham apa kita cakap in english... even accountant pun dia blh tak paham... but at the end of the class dia cakap plak in arabic, which 4 dr 6 org dlm kelas tu paham.. so jadi plak lah soal jawab in arabic, awal2 aku paham gak arabic depa, bila dah mula pekat... hampeh aku tak paham... so adakah kelas french aku juga merupakan kelas utk aku improve arabic.... 2 dalam 1 ni... hahahaah

2. che le ajak aku teman dia masuk tournament 9 pin tap... utk qualify, peserta kena buat few trials within the allocated period.. so sapa byk buat trial sampai dpt point utk 6 frame terbaik dpt masuk peringkat seterus nya. aku tahu aku mmg main boling sekadar suka2... malas lah nak masuk2 game ni.. tp sbb che le dah pujuk aku agree je lah... saja lah try n teman dia... tp, yg heran nya, bila aku bagus, point dia akan merosot... kalau aku spare tak kena.. or dpt split br dia dpt strike... for the whole 6 frames jadi gitu... tp setelah 2 frame kitaorg detect gayanya mcm tu, aku terpaksa lah flop sana sini... so che le dpt good games... mmg betul dia dapat good result... tp tu lah... aku tak leh la nak masuk tournament (alasan!!!)

3 comments:

Zahed AJI said...

Bro...kalau ada ruang untuk my children mengasahkan lagi lidah mereka,love to tag them in.nanti habaq kos penyelenggarannya.kalau feasible...we can execute it when you are back from haramm,insha'allah.barakh allah fe.

al-lavendari said...

akhirnya nanti anda akan jadi pakar bahasa perancis, arab, melayu dan inggeris. ada lagi ?

zal said...

zahed
cost dia QR1600 utk satu sessi... dlm 16 kelas per session..


al-lavendari
takut mcm jack of all traits.. satu pun tak leh expert...