Monday, February 02, 2009

Slum-fog

- ini lah benda2 aku buat last weekend... -


*khamis mlm jumaat*
Mesti ada antara korang dah tengok citer slum-dog-million-aire tu.. yg menang anugerah golden globe dan dapat pencalonan 10 ocsar. aku dah tgk 2 kali, in fact i've read the book. very simple story, tp kalau citer tu berbackground kan malaysia, mesti kena haramkan... mesti kerajaan malaysia tak sanggup tunjuk benda sebenar... mesti tak sanggup mengaku itu mmg sememangnya berlaku.

kat doha ni mmg byk rakyat dr india... ada gak antara mereka (yg aku kenal n sembang) kata apa yg ditunjukkan kat citer tu agak melampau... tak wujud benda2 tu... tp kan for me, since ramai org india kat negara qatar, kenkadang aku rasa blh je relate citer tu ngan life kat sini, especially masa org2 ni tgk tv ramai2... serius it happened here... kalau kedai tv tu... ramai2 tgk dr luar...

go watch this movie... really entertaining... relax... and plus... soundtrack dia best...



*jumaat pagi*
since cuaca dah best... cooling... kitaorg pun plan for picnic kat corniche... dah lama tak buat... and mcm minggu sebelumnya, minggu lepas kitaorang berpicnic kat corniche lagi... and mmg sejuk. awal2 pagi tu around 8am, kabus tebal menutupi seluruh doha...


loads of food... cadangnya nak main bola lah... tp sbb masing2 dah tua.... baru 5 minit dah pancit.. hik hik hik...

*sabtu tghari*
abe dan che le ajak main boling... the last time aku main boling masa sebelum bulan puasa rasanya... so almost 4 bulan tak main... but to my surprise.. i hit my highest point in my life... 207!!!! plus... i played quite consistent... 8 games dgn average 173 :-) tp since che le tu mmg expert dia still lah juara... lagipun dah pakai bola dia.. kena lah bg dia menang... hahahaha.... :-) (tp dia mmg handal pun...) - bila lah aku nak beli bola


** oops.... update... td main boling lagi... still ngan abe n che le... both of them mmg expert... siap join tournament.. penuh skill, sorang spinner, sorang main bola curve (apa term nya utk org main cam ni?)... tp aku ni main str8 ball je.. hayun je.... hahaha.. but still i beat them both.... for the 10-frames game... i hit an average of 165, abe 164... che le 162.. hahaha.. (sekali sekala merasa menang) but abe get the highest score... 200++ anyway, good luck for them for the doubles game... kalau nak kawan utk sparring dan menyibuk, sms ok!!!


Lastly... Selamat Menyambut Ulangtahun ke 25 Pemerintahan DYMM Sultan Azlan Shah, Sultan Perak (I believed u all will agree with me, he is the best Sultan among all kat Malaysia... ok, the close fight ngan current agong jugak lah kot)

another clip from slum-dog..


3 comments:

Que Sera Sera said...

Yeah, Perak, Azlan and Nazrin rock!! So proud to be Perak-ians...;)

Anonymous said...

Zal- Stylo Abe main tu org panggil "Hook"..so ape lagi nak kena beli bola nampaknya nih...

_SHERRY_

radius-qatar said...

Aku dah agak dah, kalau Ko menang mesti masuk blog. Aku bg can menang ko heboh satu entero internet..ha ha ha. Saje je Zal sebab nak suruh Ko angkat Bola Aku tuh....Apa lg nampak serasi je ngan Ko..!!Kalau ko ckp beli je, kita buat akad lepas tu kita tengok sapa yg menang...hi hi hi (Sebeanarnya aku main bagai nak mampuih sepaya tak kalah, tp kalah gak....)