Monday, August 25, 2008

Olimpik...

semlm last day olimpik, dan malaysia dapat 1 pingat perak. aku hairan jugak kenapa lah sukan kat malaysia tak power pun, mcm susah je nak menang.


dulu katanya sebab badan kecik, tp sukan yg perlu badan kecik mcm gimnastik pun tak blh jadi taraf olimpik. in fact, org yg sama saiz, thailand siap boleh menang emas angkat berat wanita tu. nak kata sebab kemudahan peralatan dan kewangan tak cukup, mungkin lah kot kemudahan dan bantuan kat Jamaica lebih baiklah kot, tu lah sampai 6 pingat emas dan 3 rekod dunia. nasib baik lah ada nicol ann david yg world class, tp tak lah plak ada squash kat olimpik. kalau tak ada lah harapan pingat emas yg lebih cerah.


anyway, kat office aku pun ada gak demam olimpik... depa pakat letak bendera negara masing-masing... :-)


so kat office aku sebenarnya memang pelbagai bangsa, from the flags blh tgk dari mana datang org-org office mate aku... ramai dari UK, ada gak Kanada, Itali, Mesir, Romania, Palestin, Qatar, Saudi, Eritrea, Lebanon, Tanzania, China, Sweden, Venezuela, Greece, Singapore, etc... and definitely sorang Malaysia :-)



on different news but still berkaitan sukan, Real Madrid won Spanish supercup mlm tadi... hmm... semlm aku tgk La Liga features season 2008/09 ada game Real Madrid vs Barca 3 May 2009... ada tak sesapa nak join aku g ke Madrid masa tu??? sesapa tahu mana reliable internet page utk aku beli tiket???

7 comments:

Dills said...

I nak ikut gi Madrid tahun depannn!!! Tp tak mo tgk bola nak jenjalan.. ahhahahaa...

asuhara said...

time travel ke jpn haritu, ada skali bila isi minyak, pekerja kat kiosk tu dok bercerita pasal swimmer jpn yg dpt pecahkan rekod, lepas tu tanya malaysia ada menang apa2 tak? ehhehehee segan jek nak jwp...

ainul said...

nak nak! nak join! nak ngk real madrid live!

Anonymous said...

zuji.com.sg...............

anakemas said...

Sukan kita ada yang power.. Bayangkan kalau ada Bowling and Squash dalam Olimpik, tak ke meriah sikit perkiraan medal Malaysia?

Ko balit Raya bila??

A.

anakemas said...

Actually, sukan Malaysia not too bad. Memanah ranking #4 dunia dalam acara kumpulan, cuma sebab first Olimpik, mamat tu mengaku dia nervous giler..

And bayangkan kalau bowling ngan squash dimasukkan sebagai acara Olimpik, tak ke meriah sket medal tally Malaysia?

Ko balik Raya bila nie??

A.

zal said...

Dills
jom jom.. hari i g tgk bola tu... u g lah lepak shopping mall

asuhara
hehehe... cakap lah kita ada juara dunia squash... or cakap player kita injured... :-)

ainul
jom jom jom...

anakemas
kalau ikut ranking dunia, badminton pun kita kiranya super power.. still 1 pingat je..

aku balik 27 sept - 12 oct... ko ada kat kl???