Sunday, August 31, 2008

Ramadhan Kareem!!!

Kepada semua umat Islam... Selamat menyambut bulan Ramadhan... InsyaAllah dirajinkan diri kita dengan diperbanyakkan ibadah... Semoga Ramadhan tahun ini lebih sempurna dari yang telah lalu...

kalau ikut kalendar Islam.. 2 hari sudah genap 2 tahun aku kat doha. 2 tahun sudah.. aku g ke MAQ event alih2 malam tu ada sembahyang terawikh... read here... mlm ni plak aku akan ke embasssy sempena sambutan hari Merdeka... pas tu terawikh...

lain mcm skit pengumuman puasa kat sini. walaupun majority umat islam duduk kat sini, tp information mcm ni, selalu nya kena tunggu kat masjid, bukan kat tv atau radio. bila ditanya kat org org arab ni, katanya, kalau kat masjid ada solat terawikh maka esoknya puasa lah... pelik...

anyway, insyaAllah... esok adalah hari pertama bg seluruh umat islam di dunia tahun ni... (kecuali umat islam kat libya yg dah puasa start hari ni - 31 Ogos 08).

Selamat Berpuasa!!! Ramadhan Mubarak!!! Ramadhan Kareem!!! InsyaAllah...

4 comments:

just yeen said...

Slamat puase.. lame tak visit blog.. hehehe.. korang ak plan buat kueh raye cam thn lepas ke?

asuhara said...

slamat berpose utk org di doha.
balik raya pakai baju doha ke? ;)

zal said...

just yeen
eh... dah berani exposed blog sendiri??? :-)

tak de pun... semua malas... n semua umah kecik... tak macam umah u...

zal said...

asuhara
thanks.. tak.. pakai baju tshirt je.. :-)

baju raya dah tempah kat malaysia