Sunday, August 10, 2008

Fly back...

ni nak citer pasal outdated story.. hehehehe...

dah seminggu lebih aku kat doha ni.. eh dah nak masuk dua minggu baru nak cite pasal balik hari tu.... cuti 2 minggu tu mcm kejap sangat.. alih2 dah nak balik. aku pack all my things in boxes and bags... and in total check in luggage 42.6kg!!! n semua tu makanan je!!! baju2 except toileteries jd hand luggage.. giler!!! tak pernah2 buat mcm ni.. semua nya sebab lagi sebulan (now tak sampai sebulan) dah nak puasa.

a bit kelam kabut masa check in, flight aku jam 4.15am, so aku plan dtg KLIA jam 1am... aku ada bawak 1 polestrene box, utk barang2 sejuk... (termasuk lah yong tau fu yg dilla pesan). the plan was, nak wrap polestrene box tu kat klia yg kena bayar RM7 tu. tp bila aku sampai tempat tu jam 1.15am, rupanya wrapping station tu dah tutup. katanya sampai jam 1am je... hmm... i tot its an international airport, apasal lak tutup jam 1am kan.

so bila discus2 ngan org kaunter katanya ada kemungkinan box tu akan pecah... tp aku merayu lah kat mamat check in tu.. taruh lah fragile ke apa ke.. wrap ke apa... sebab mengharap sangat box tu tak pecah.. and kalau tak jadi bawak pun nak buat apa ngan kotak tu.. so aku pun gamble je lah... mmg aku risau kotak ni pecah, sepanjang flight sampai lah masa tunggu kat conveyer belt kat doha. the main reason aku risau kotak tu pecah sebab kat dalam dia ada petai jeruk n tempoyak!!! hahaha... kalau pecah n keluar bau.. memang macam gas beracun!!!

anyway, the flight was smooth except for turbulence skit right after take off.. i mean bila near lautan hindi tu.. dah mmg macam routine, kat situ mmg selalu turbulence... i took both snack n breakfast and managed to watch kung fu panda and (apa ntah satu lagi movie, dah lupa title)... trying to sleep sbb esok nak keje.. tp as usual... the most is 2 hours je blh tido. sampai kat doha right on time... imigresen semua ok... tp brg plak lambat keluar... aku macam tertunggu2 je kalau2 ada announcement panggil nama aku sbb kotak dah pecah... tunggu punya tunggu.. alhamdulillah kotak selamat... tak kempunan lah dilla nak makan yong tau fu n jeruk petai dia.. hahaha... :-) so these are my bags and boxesoh... thanks to razi who bg pinjam his car for the whole 2 weeks kat malaysia hari tu.. hehehe.. kesian dia patah kaki sbb kena follow my schedule yg sebuk lah nak jumpa org sana sini.. hahaha... and also big thanks also to him sbb taking care of my house in KL... :-)

4 comments:

Anonymous said...

KLIA turut tido cam manusia kalo dah jam 12 malam.. kedai2 semua tutup. sebijik cam shopping mall waktu tutup. so called "international airport".

btw takdelah patah kaki sgt. i was kat Kuching 5 hari. pastu keja 3 jer.. glad dpt cuti ke Ipoh dan jumpa Cik Rita Aziz & yg lain2 (Rita Aziz??? errmmmm.....)

-Razi-

Dills said...

Thank you sebab tolong bawak kan petai jeruk kesukaan i, asam masin halia yang ala ala stock 5 tahun punya hahaha and yong tau fu sedap ipoh mali. Hehehe.. :)

Thank you also to your Mom yang baik hati kirim kan buah Umra or Amra or kedondong. I dah habis makan cicah dgn garam.

Tengah tunggu bila la nak makan tempoyak pulak....

Pu3 UMNO Perak said...

rizal, ok gak kalo tempoyak tu meletup kat dlm plane.. then u'd have more interesting things to write here! hehe... ;D

Lucky u to have a car that comes with a driver while u were here..! bleh pinjam tak driver tu to drive me around untuk berkempen.. free service kan? ahaks..

Razi, consider urself lucky dapat jumpa celebrity Pu3! but, get the name right pleaseeee!!! grrrr....

zal said...

razi
:-)

dills
no hal

pu3 umno perak
cerita kat blog ni tak cukup interesting ke? hehehe...