Wednesday, July 29, 2009

Sun and Sand...

aku dah lama nak try scuba diving... bila dah ada fesbuk, banyak aku tgk gambar kawan2 aku g scuba diving... jeles plak.. dan aku rasa mmg aku seronok nak diving ni, sbb aku selalu excited utk buat snorkelling...

so since aku dah dapat approval utk cuti 3 minggu dan aku plan nak cancel my mumbai trip... am planning to go for diving courses... nak dpt lesen diving :-) ada sesapa tahu sapa instructor yg bagus....

btw... blh ke belajar or dpt lesen diving kalau tak tahu berenang??? hehehe....

6 comments:

dzi said...

setahu I, kite kene tahu berenang. my fren ade lesen scuba diving, dia yang cakap. tp not so sure lah. have to check.

kat pulau perhentian srg best gak. n ade lg sorang kat pulau bidung, terengganu. tioman. hmmm nanti kalau I dpr no dia org I bg U.

ayin1911 said...

Pulak!!
dh tukar plan rupenye..

zal said...

dzi
i get mixed reply... ada yg cakap blh, so long as tak takut air... oh.. tolong dptkan price sekali ye..

ayin
a ah.. jom!!

Fairul said...

ko tanye Arina..dier dah ade PADI..

whitelighter said...

Zal: Kalau ko tak reti berenang.. ko amek lesen from PADI. Kalau NAUI macam aku, ada test berenang 800m non stop and watar threading 10 menet.. PADI nya senang gila, 3 hari dah boleh ada lesen

dzi said...

pakcik, hehehe

ni butir2 yg I dpt from my fren:

untuk harga dr rm1200 ke rm1500 ada 3 tmp.
1) harun/019-9405931/p.perhentian/call n tny dia pasal diving skool.

2) harith@boy/019-2458553/p.tioman/dia ada ramai member diving skool

3) syed nasir/013-7885669/p.tioman/pemilik resort genting bayan beach resort/dia bleh arrange diving skool

harga rm800-rm1000

romai/019-3072288/terengganu/tapi kelas dia i tak sure ada selalu or berjadual. so u have to call n check wit him.

nota kaki: ckp kat mereka semua u dapat contact dia org dr 'najib aida' ok.

good luck ;p