Monday, July 27, 2009

doha panas!!!

dah lama blog ni tak citer pasal doha... hehehe...

sekarang ni doha panas giler... actually for me tak lah panas mana, dah experience the heat before... tp kalau aku nak describe kat org malaysia yg tak pernah sampai doha, now mmg panas giler... kenkadang tu, rasa mcm dok kat depan oven yg panas bila angin tiup masa tengah hari... terasa merekah2 kulit muka...

selalunya masa summer ni.. kulit merekah2... bibir cepat kering... and kepala panas... and mmg perlu minum air banyak.... aku rasa lately aku kurang minum air, terasa mcm sakit kepala... bila pegang kulit kepala mcm terasa takde kulit.. mencengkam rasanya kat keliling mata... i'm not a person yg selalu komplen pasal pening, so aku rasa sakit ni surely affected sbb panas.

Alhamdulillah, ari ni aku minum air sebanyak mungkin, and will do also for tomorrow... dah beransur hilang sakit kepala... in less than a month dah nak posa... masa tu lagi lah kurang minum air. harap2 still sihat sejahtera... :-)

3 comments:

Pu3 UMNO Perak said...

amik cuti awal la bro... puasa sebulan kat malaysia! =D

Iwan said...

True, minum banyak air even though you have to "pipis" often..but it is Ok untuk maintain body lol.....

zal said...

pu3 umno perak
puasa sebulan kat malaysia dah buat dah selama 26 tahun sebelum ni...

iwan
yup.. its true..