Sunday, February 17, 2008

Road accident...

3 of my collegues were in the above car... depa dalam perjalanan dari Mesaaid ke Doha Jumaat sudah. Dalam perjalanan balik, dirt bike/buggy yg ditarik oleh kereta depan mereka telah terpelanting dan merempuh kereta mereka...

pemandu telah meninggal dunia di tempat kejadian... Alhamdulillah, 2 lagi penumpang, 1 girl who sits in front of me and the other is org yg menjemput aku kat airport masa first time aku jejak doha ni, terselamat. But both are shocked and still dlm trauma. dengar cite nya tak injured pun.

Alfatihah kepada driver yang telah meninggal dunia... kadang2 kalau kita memandu berhati-hati pun, tak semestinya kita terselamat... tp.. ye lah.. ajal n maut di tangan Allah...

4 comments:

bambang said...

Phew, I am glad nothing happen to you!!!!

Agree with you..kita yg careful but other pple yg careless. Remember?? the case near the airport, while you, Allie and me in your car..and a car heading towards us ....Luckily Allah saves our life.

zal said...

bambang
yup.. alhamdulillah it's not me.. kalau tak.. takde lah entry kat blog ni...

Deeba said...

zal,
sape yang meninggal? and yang terselamat tu? are they from Fin AJE, someone that I know of or maybe the name yang i familiar dulu?

zal said...

deeba
:-) thanks for singgah to my blog.

I don't think u kenal. yg terselamat tu, sorang researcher br dr UK dan driver AJE. yg meninggal tu, sorang keje admin kat AJE.